Scene iz Mostara obilazit će Evropu: Navijači Veleža bacali igračke za djecu u Turskoj i Siriji

Visits: 556 Today: 1

Poseban je vikend na bh. stadionima kada su u pitanju navijači. Skupljale su se igračke za djecu Sirije i Turske koje je nedavno pogodio jak i razoran zemljotres.

Nakon predivnih scena sa Grbavice na duelu Željezničara i Slobode gdje su navijači skupili veliki broj igračaka, slične scene su viđene večeras i u Mostaru.

Navijači Veleža su također skupili igračke i bacili na terena na poluvremenu utakmice protiv Borca.

Sjajna gesta naših timova i velika poruka prijateljstva Turskoj i Siriji.

Što se tiče akcije sa igračkama, ona je već napravljena u nekim zemljama i na mnogim evropskim stadionima.

Nedavno su brojne igračke poslane na teren na utakmici Bešiktaša.

Oglasi

Scene iz Istanbula dirnule se cijeli svijet tako da su i mnoge ostale države odlučile na ovaj način da pomognu nedužnoj dejci.

U akciju se uključila i Bosna i Hercegovina zajedno sa klubovima i navijačima te još jednom pokazala solidarnost kada su u pitanju teški trenuci, kakve trenutno proživljavaju najmlađi stanovnici Turske i Sirije.

Zbog snijega i vremena danas na Grbavici nisu bacali igračke na teren nego su ih na poluvremenu skupljali volonteri pomozi.ba, a prije meča fotoreporteri su zabilježili predivne kadrove sa tribina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za razliku od Grbavice večeras su u Mostaru igračke bacali na teren i iz Mostara su navijači poslali jednu prelijepu sliku o kojoj će se sigurno pričati i van granica Bosne i Hercegovine.

Video pogledajte OVDJE piše sportsport.ba