Sarajlije obilaze vojnika Ratkove vojske, ali ne i Havu Tatarević

Visits: 9782 Today: 1

Nakon što je pripadnik za genocid, istrebljenja i masovne ratne zločine presuđene vojske RS Davor Dragičević došao pred zgradu Tužilaštva BiH i postavio šator, nemali broj Sarajlija mu je išao u zagrljaj noseći mu iće, piće, voće i slatkiše. To je isti onaj autošovinistički sloj stvorenja koji na Baščaršiji grli i ljubi Draška Stanivukovića. Šokirana prizorima gdje Sarajlije daju podršku i pomoć Dragičeviću koji je postao RVI boreći se protiv Armije RBiH, oglasila se spisateljka i novinarka Elmedina Muftić. Ona je zbog svojih FB statusa već privođena na saslušavanje, ali je to nije omelo pa i dalje beskompromisno brani istinu. Njenu objavu prenosimo u cjelosti:
Pitanje za ove što obilaze pripadnika genocidne vojske, koji traži pravdu pred Tužilaštvom BiH, da li ste obišli majku Havu Tatarević iz sela Zecovi kod Prijedora kojoj su upravo ovakvi kao ovaj vaš “heroj” u jednom danu ubili šest sinova i muža, šta znate o njezinoj pravdi?

Jeste li ikada obišli ijednu majku iz Podrinja koja još uvijek nije pronašla ni jednu kost svoga ubijenog djeteta u genocidu koji je izvršila vojska kojoj je pripadao Dragičević?

Da li ste ikada otišli u selo Dobrak kod Srebrenice, pa stisnuli ruku Salihi Osmanović, majki Nermina i Edina koje ubiše upravo ovi koje vi danas obilazite?

Jeste li obišli spomen obilježja naših šehida koji vam podariše slobodu?

Odoste li ikad na turbe Izeta Nanića, u posjetu njegovoj majci koja je ovoj zemlji za opstanak dala dva sina?
Pravdu ne mogu tražiti nepravedni i zulumčari. Pravda je za pravedne i one koji se bore za istinu.

U zemlji gdje se šuti o masovnim grobnicama i gdje 570 majki preseli sa ovog svijeta, a da nisu ukopale ni jednu kost djeteta, podržavati Dragičevića je cinizam.
Pravda za žrtve genocida!

Hvala ko podijeli!

haberhana