SAMOHRANA MAJKA SA DVOJE DJECE ZAHVALJUJUĆI DOBRIM LJUDIMA DOBILA KUĆU

Visits: 215 Today: 4

Zahvaljujući Nevladinom humanitarnom udruženju „Oslonac“ iz Tešnja i donatorima, ovih je dana samohrana nezaposlena majka Nihada Salkić sa dvoje djece uselila u novu kuću. 12 godina je boravila u ruševnom objektu bez elementarnih uvjeta za život.

Dotrajalu kuću, nakon 12 godina mukotrpnog života, zahvaljujući dobrim ljudiima, zamijenio je novi dom koji Nihadi Salkić i njenoj djeci znači sve.

„Ja sam prezadovoljna s ovom svojom kućom. To je moja ljepotica. To je moja prelijepa kuća. Nakon toliko godina da imam“, kaže kroz suze Nihada Salkić, samohrana majka iz Tešnja.

Zajedničkim sredstvima članova, donatora i Općine u novu kuću za samohranu nezaposlenu majku sa dvoje djece uloženo je 26.500 maraka.

„Općina Tešanj znate da podrži svaki objekat na prostoru općine sa 5.000 maraka, 3.000 maraka dao je gospodin Ahmetlić Izudin, MZ Tešanjka-Lepenica 580 maraka, a ostalo je članarina „Oslonca“ i naša sredstva“, pojasnio je Nedžad Unkić, član savjeta NHU Oslonac, Tešanj.

Od 2006. godine, kada je osnovano, NHU „Oslonac“ iz Tešnja u izgradnju 73 kuće i više od 50 projekata pomoći za osobe u stanju socijalne potrebe iz Tešnja i drugih gradova širom BiH, investiralo je blizu milion i 500.000 maraka prenosi crna-hronika