Sabina Ćudić imenovana za potpredsjednicu Evropskih liberala u Vijeću Evrope

Visits: 371 Today: 1

Sabina Ćudić danas je u Strazburu imenovana za potpredsjednicu evropskih liberala u Vijeću Evrope. Tim povodom Ćudić kaže:

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što je moj rad unutar Vijeća Evrope i Evropskih liberala nakon nepunih godinu dana prepoznat na tom nivou, te da sam pozvana i ohrabrena da se kandidujem za rukovodstvo liberala u Vijeću Evrope gdje sam dobila jednoglasnu podršku zajedno sa ostalim članovima novog rukovodstva. Progresivni glas iz Bosne i Hercegovine u međunarodnim institucijama je u ovom momentu za našu državu od izuzetne važnosti. I moj današnji izbor za potpredsjednicu dokaz je da Evropski liberali, kao i do sada, snažno stoje uz BiH. Zadovoljna sam što su se Evropski liberali također izborili za predsjedavajuću poziciju u Političkom komitetu Vijeća Evrope i da nastavljamo borbu, između ostalog, i protiv ultradesničarskih tendencija u zemljama članicama. Također sam dobila podršku da nastavljam moj mandat u izuzetno važnom Monitoring komitetu, delegirana u ime Evropskih liberala, kao jedina članica iz Bosne i Hercegovine u ovom, za našu državu izuzetno važnom radnom tijelu koje zasjeda iza zatvorenih vrata. U saradnji sa rukovodstvom liberala nastavit ću još snažnije da lobiram za Bosnu i Hercegovinu.”

Podsjećamo, Sabina Ćudić je u aprilu prošle godine postala poslanica u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i prva je članica Evropskih liberala iz BiH u toj instituciji prenosi senzor.ba