Rodbina me zvala da dođem u Njemačku, moje je bilo samo da završim školu i da uzmem pasoš – ipak, kada sam javila da ću doći…

Visits: 2248 Today: 1

Rodbina me zvala da dođem u Njemačku, moje je bilo samo da završim školu i da uzmem pasoš – ipak, kada sam javila da ću doći…

U ovoj priči će se mnogi pronaći, toliko rodbine imamo u inostranstvu, a kada treba da se adekvatno pomogne niko to ne čini. Broj mladih ljudi sa Balkana sve više i više odlazi, u posljednje dvije godine je to nevjerovatno velika cifra.

Svi su razočarani zbog situacije u kojoj se država nalazi, a mnogi se oslanjaju na rodbinu kooju već imaju tamo.

Jedna Fb korisnica je odlučila da podijeli svoje iskustvo koje jei mala sa rodbinom. Ona je kao i svi ostali imala želju da ode tamo jer su joj njeni obećali pomoći.

Završi ti školu sine, napravi sebi pasoš, a tetka će odmah da ti pomogne, da te vodi u svijet. U toj BiH nemaš budućnosti, skoro svi su bez posla tu. Ja ću te spasiti. Ne mogu da zaboravim koliko sam pite pojela dok sam bila kod tvoje mame.

Zaslužili ste vi, dobra ste porodica, Bogom se knem.

I tako, završila je ona školu, pasoš joj je bio gotov, neke stvari je sebi kupila na pijaci, od dnevnice što je mati zaradila, kako bi je mogla poslati ko insana u svijet. Svima sam javila da sam spremna i da ću doći, a odgovori su bili razni:

viralnodanas