RADOST I SUZE U PORODICI AHMIŠ: ESED I MAHIRA NISU MOGLI SAKRITI EMOCIJE

Visits: 751 Today: 1

Naime, Mahira je sinoc na svom Facebook profilu sa javnošću podijelila emotivan trenutak koji je za kratko vrijeme obradovao sve one koji prate ovu porodicu.

Grupa “Islam moja vjera” Mahiri i Esedu obezbijedila je odlazak na Umru, naredne, 2022. godine, piše Hanuma.ba.

Video pogledajte OVDJE.

Posjeta Kabi, bit će druga u životu, nakon što su zahvaljujući dobrim ljudima, Mahira i Esed obavili hadždž 2018. godine. Za njih je putovanje na hadždž bilo ostvarenje sna, posebno za Eseda koji je prije nekoliko godina obolio od multipla skleroze.

Danas, suze i nova radost. Mahirinu objavu prenosimo u cjelosti;

“Ja Rabbb! Nakon hadžadža evo ga i Umraaaa!!! Subhanallah! Allahu ekber, ta se sreća opisat ne može! Kada Allah zavoli svoga roba zavole ga svi! Allah zna naša dobra djela i nijjete pa nas je shodno tome i nagradio, jer niko ne može biti veći dobročinitelj od Allaha. Allah daje kome hoće iskušenje, ali i blagodati i samo On zna kome će šta, kad i koliko dati. Mi smo eto počastvovani Umrom od grupe Islam Moja Vjera, ako Allah da Da im Allah ukabuli i nagradi ih onako samo kako On najbolje nagrađuje. Ja znam ko su insani koji nas šalju, koji dijele mnogima nagrade i teško je o takvim institucijama od ljudi i pričati!”, zaključuje Mahira.

Mahiru smo zamolili za kratak komentar.

“Elhamdulillah. Opisati vam ne mogu. Trenutno se oboje osjećamo presretno i sve ovo nam je nekako nestvarno, kao da prvi put idemo. Allah nas je počastio, znamo da nas voli. Esed upravo plače. Po drugi put u svom životu mi ćemo stati u revdu, vidjeti ću Kabu, osjetiti taj miris što se opisati ne može. Raduje nas i to da ćemo ponovo imati priliku zaraditi što više sevapa”, poručila je Mahira u izjavi za portal Hanuma.ba.

“Elhamdulillah, nek Uzvišeni Allah obilato nagradi organizatore, a vama neka podari zdravlja i snage da hairli odete, obavite umru i hairli se vratite”, “MashaAllah, Allah Mubarek, rasplakala sam se zajedno s vama, Allah vam olaksao i ukabulio insha’allah”, “Vilo draga, da uvijek budeš sretna i nasmijana sa svojim Esed ef. i vašim evladima”, samo su neki od komentara ispod objavljenog videozapisa koji je sakupio preko hiljadu reakcija u samo pola sata prenosi hayat