Pročitajte: Životna priča o tome kako se žene spremaju za spavanje – žene će se prepoznati

Visits: 794 Today: 3

Životna priča o tome kako se žene spremaju za spavanje
🤔😉😆
Jedne večeri, roditelji su gledali televiziju. Mama je rekla: Kasno je. Tako sam umorna, bolje da idem na spavanje.
Mama je ustala i otišla u kuhinju. Oprala je tacnu za voće i stavila je na mjesto. Zamijesila je časkom tijesto za priganice i palačinke za doručak, pokrila činiju i stavila je u frižider.
Pogledala je kutiju za šećer i dopunila jer ga je bilo malo, drugu dopunila kafom. Izvadila je iz zamrzivača meso i premjestila ga u frižider, da se otopi za ručak. Da bi postavila sto za doručak, morala je da prvo da ga raspremi. Stavila je bežični telefon na punjač, uključila bojler.
Izvadila je stvari iz mašine, izašla na balkon, raširila veš i opet je napunila. Ispraznila je kantu za smeće. Okačila je vlažni peškir na radijator, osušiće se do jutra. Ispeglala je jednu košulju i prišila otpalo dugme. Zalila cvijeće. Protegla se zijevajući i držeći se za krsta, “opadaju joj bubrezi” krenula u spavaću sobu. Prolazeći pored stola mog malog brata, zaustavila se.
Napisala je pismo učiteljici, prebrojala i ostavila novac za odmor, sok i sendvič kod Mimi. Sagnula se, podigla knjigu koja je pala pod stolicu i stavila je na sto. Izvadila je svesku iz torbe, provjerila domaći zadatak i vratila je u torbu. Za trenutak se zamislila, pa napisala spisak za prodavnicu.
A onda otišla i umila se, očistila lice losionom 3 u 1, oprala zube. Namazala je noćnu i hidratantnu kremu. Pogledala je nokte i malo ih isturpijala.
Na pitanje oca: Zar nisi krenula na spavanje? – odgovorila je: Jesam, jesam, evo idem!
Promijenila je vodu u vazni, provjerila sve prozore i vrata, ugasila svijetlo u predsoblju.
Ušla je u sobu mog brata – on je već spavao – i ugasila kompjuter, okačila majicu, pokupila prljave čarape i ubacila u korpu, ugasila svijetlo.
Došla je kod mene i rekla: Lezi jadna da spavaš, možeš to i sjutra završiti.
Konačno je otišla je u spavaću sobu, uključila budilnik i spremila odjeću za sjutra. I dodala još tri stvari na spisak hitnih obaveza. Poželjela je sama sebi laku noć, zatvorila oči i počela da mašta o ostvarenju svojih želja. Kako leti prema Havani, i kupa se dok se mi ovđe pokrivamo još jorganom
Baš u tom trenutku, moj otac je ustao s kauča, ugasio televizor i sam za sebe rekao: Pa, idem i ja na spavanje.
I otišao da spava.
Ne vidite ništa čudno u ovoj priči?
Zašto se kaže da žene statistički žive duže od muškaraca?
Zato što su žene drugačije sazdane i mi ne možemo umrijeti dok ne pozavršavamo sve što smo naumile 🤷‍♀️😊😆🥳
Preuzeto

Sumeja Camović