PRIČA O FUDBALERU SADIO MANEU: PREPORODIO SVOJE SELO

Visits: 943 Today: 1

Liverpoolov napadač Sadio Mane (30) brojnim velikodušnim gestama preporodio je svoje rodno selo iz djetinjstva Bambali koje se nalazi na jugu Senegala.

Napadač koji ovog ljeta prelazi iz Liverpoola u Bayern u transferu vrijednom 40 miliona eura vratio se ovog mjeseca u svoju domovinu kako bi učestvovao u humanitarnoj utakmici zajedno s El Hadji Dioufom i Papissom Cisseom.

Uvijek je održavao čvrst odnos s Bambalijem i 2.000 stanovnika koji tamo žive.

U prošlosti je donirao značajne svote novca za poboljšanje uvjeta u selu, uključujući iznos od 580.000 eura za izgradnju nove bolnice u njegovom rodnom mjestu.A nakon što je prethodno donirao 230.000 eura za izgradnju nove srednje škole, Mane je navodno izgradio benzinsku pumpu i poštu kako bi pomogao mještanima.

U aprilu 2018. godine donirao je 230.000 eura kako bi sljedeća generacija djece u Bambaliju imala novu srednju školu koja će im pružiti priliku da napreduju u životu.

Kada ga je novinar britanskog The Telegrapha upitao o izgradnji škole za mlađu generaciju, zatražio je da se to izostavi iz intervju, dodajući: “Ne radim to zbog publiciteta”.

Mane je definitivno primjer kako se jedan sportista treba ponašati i u kojoj mjeri treba biti društveno odgovoran.

crna-hronika