PRIČA O FOTOGRAFIJI KOJA JE OBIŠLA ZEMLJU. I OVO NAS UČI NAŠA VJERA – TOLERANCIJA

Visits: 1825 Today: 1

PRIČA O FOTOGRAFIJI KOJA JE OBIŠLA ZEMLJU. I OVO NAS UČI NAŠA VJERA – TOLERANCIJA

“Naša vjera nas uči da je volimo, ali isto tako i da poštujemo drugu vjeru”, kaže Šejla Hadžimejlić, srednjoškolka iz Zenice, govoreći o fotografiji na kojoj je zagrljena sa časnom sestrom

SARAJEVO (AA) – Šejla Hadžimejlić, učenica četvrtog razreda Karađoz-begove medrese u Mostaru, u razgovoru za Anadolu Agency (AA) ispričala je priču o fotografiji na kojoj je zagrljena sa časnom sestrom, koja je zabilježena u dvorištu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu.
Naime, radi se o fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama, a na kojoj su časna sestra i mlada pokrivena muslimanka nasmijane i zagrljene. No, to je fotografija koja je svakako više od jednog sasvim slučajnog, ali veoma srdačnog susreta dviju osoba duboko predanih svojim različitim vjerama.
Ova fotografija također je jedan od brojnih pokazatelja da se glavni grad Bosne i Hercegovine s razlogom naziva “evropskim Jerusalemom”, te da su stanovnici Sarajeva, ali i cijele BiH, bez obzira na svoju vjeru, stoljećima vrijedno čuvali tradiciju prihvatanja i poštivanja drugog i drugačijeg.

Anadolija Balkan

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!