PRIČA: Majka koju je sin htio ostaviti u podrumu

Visits: 36 Today: 6

Mama,slušaj me, govorio je Armin.Sutra ću ti preurediti podrum i dole ćeš biti. Hajde,šta će ti falit? Dolaze mi mama viđeniji ljudi ,a ti neki dan ostavila naočale na dvosjedu, predsjednik sjede na njih
Odoše u “tiftike”. Šta da je se čovjek p…..o?Ja hoću PR0PAST u zemlju.Džaba ti govorit’. Ostavljaš kupatilo M0KR0. Znaš kolko se moja Kanita ljuti?

-Ona ga je strpljivo slušala.Nije ništa govorila.Kroz glavu joj prođe cijeli život.Kad ga je R0DILA, Armin je bio blizanac sa Nerminom.Nermin nije preživio. Dva mjeseca su bili B0LESNI. Temperatura. Armin je ostao. Sjeti se dugih B0RAVAKA u B0LNICI sa Arminom.
Sa strhom je majka pratila svaki SK0K temperature. Kada je dobio žuticu u 5 razredu,2 mjeseca je bio u B0LNICI. Njoj nisu dali sa njim ostati. Iznajmili su ona i Omer sobu,a ona je svaki dan do mraka se vucarala po H0DNICIMA samo da bi bila “pri ruci” Arminu.
U školi je često bio m…..n od djece,jer je bio fiz**ki dosta slabiji.Armin je bio odličan učenik i išao na takmičenja.I u srednjoj bio je najbolji.
Kada je krenuo na pravo, Mirsad njegov otac je preminuo. Morala je raditi 3 posla. Skup studij u Sarajevu .Mjesečno mu morala “namaknut” oko 1000 KM. Halalosum. Majka je. Tako treba. Kroz godine ŠK0L0VANJA, nakon što je Mirsad preselio,nije imala nikakvog 0SL0NCA.
Njena braća, Arminove dajdže su imale nekoliko firmi,ali za njih nisu htjeli čuti,jer se udala za Mirsada, a ne Nusreta,za kojeg su je već pripremili,razumije se,bez njenog pristanka. Mirsad je bio radnik u firmi, a Nusret bogati vlasnik lanca trgovina. Dosta stariji od nje. Ona izabrala Mirsu. Srce 0DABRAL0.Braća joj nikad oprostila nisu.Teško joj je bilo sve ove godine gledati braću kako okreću glavu od nje.Nikad Armina ni UP0ZNALI nisu.

Armin je kao najbolji student zavšio fakultet.Majka presretna.
Još kad je predsjednik suda sjeo na njene naočale,snaha je napravila L0M. Izgila se na nju. Kao na dijete. Kao da je ona opena u nekom od njihovih predmeta. U njihovoj sunici.I sada,evo,u kući koju je ona napravila,smiještaju je u podrum. Gdje je nekad bila samo salata. Gdje ima samo jedno PR0Z0RČE na vrhu za svjetlost.

I ona se pita:”Hajde za snahu,al moj Armin”?Nije htjela u podrum.Za RUČK0M im je svima rekla:”Djeco moja,ne želim vam biti teret.Vi ste ugledni ljudi.Ne bih da vas SRAM0TIM.Odlazim sutra u starački dom.Svu vam sreću želim.”Na licu snahe neskrivena sreća.Tuđe dijete.Tuđi evlad.Moj Armin sk*han.P0DREĐEN.

Na izlazu im još reče:”Nikom nisam htjela smetati i biti na teretu.Kuću i okućnicu sam PR0DALA. Imate mjesec dana da se iselite. Nemojte shvatati lično. Želim da vas NE SRAM0TIM.”

Na licima nevjerica. Snaha se STR0P0ŠTA na ST0LICU. A sin G0RK0 zapaka.Jer, zna šta je uradio. Njoj. Koja je za njega dala sve. Njoj koja mu je bila i otac i majka.I komšija. I drug.Zna da je uvr**edio.Zna da je PR0K0CKA0 najveću ljubav na svijetu. Ljubav majke prema jedinom djetetu prenosi usn1.net