Priča koja će obići i zadiviti svijet: Cazinjanin u Kataru proučio dio iz Kur’ana legendi Liverpoola

Visits: 1502 Today: 1

Iako Bosna i Hercegovina ne igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru jedan Bosanac i Hercegovac se našao u centru pažnje javnosti zbog videa s legendom Liverpoola, Ianom Rushom, kojem je učio Kur’an i ostavio ga bez teksta, a njegovo ime je Fatih Seferagić.

Fatih Seferagić je inače iz Cazina i ukoliko ste aktivni na društvenim mrežama sigurno da ste nekada imali priliku da naletite na neki njegov video jer njega na prati nekoliko miliona ljudi.

Riječ je o poznatom učaču Kur’ana koji je iz naše Bosne i Hercegovine, a Fatih je iskoristio priliku da i u Kataru prati Svjetsko prvenstvo, ali i na onaj najljepši način promoviše vjeru islam.

Već danima njegova videa “iskaču” na Instagramu i TikToku i može se vidjeti kako navijači iz raznih dijelova svijeta koji su došli u Katar da uživaju u fudbalu prelaze na islam, a Fatih je objavio nekoliko videa.

Međutim, ono što je posebno oduševilo svjetsku javnost jeste video kojeg je ovaj Cazinjanin objavio na svojoj Instagram stranici danas

Naime, na videu se pored Fatiha nalazi i legendarni igrač Liverpoola, Ian Rush, koji se nalazi također na Svjetskom prvenstvu u Kataru i imao je priliku danas da upozna Fatiha i sigurno da je ostao pod impresijama zbog njihovog susreta.

Ovaj Cazinjanin je iskoristio priliku da pokaže Rushu zbog čega za njega kažu da je popularan učač Kur’ana i to mu je demonstrirao.

Fatih je proučio dio iz Kur’ana Rushu koji je sve to zadivljeno gledao i slušao, a kasnije mu je objasnio šta znači sve to što je proučio iz svete knjige.

Na kraju je Fatih odlučio da ovaj video podijeli i na društvenim mrežama i oduševio je mnoge, te je sigurno da ovakve priče zaslužuju da budu u centru pažnje i pokažu da se u Kataru dešavaju zaista divne stvari koje će se pamtiti dugo vremena.

“Imali smo priliku upoznati s časnim Kur’anom i legendu Liverpoola Iana Rusha”, napisao je Fatih Seferagić uz video koji je objavio na Instagramu.

Video pogledajte OVDJE

Fatiha na Instagramu prati čak dva miliona ljudi i svojim videima već godinama oduševljava sve one koji ga prate.Također, dosta je aktivan i tokom Svjetskog prvenstva u Kataru i svakodnevno možete vidjeti kakva iskustva ima u toj zemlji, te kakav utisak ostavlja na sve one koji ga imaju priliku čuti dok uči Kur’an.

haberhana