Priča iz tržnog centra kao pouka 🌱Starija nana, na kasi, ima u ruci,samo, 20 KM

Visits: 1348 Today: 1

Priča iz tržnog centra kao pouka 🌱

 • Starija nena na kasi, ima u ruci samo 20 KM, a račun je bio preko tog iznosa. Iza nje se već hvata red. Ona je sigurno mislila da će taj iznos, koji je ponijela biti dovoljan, pa već sramežljivo “traži” nešto po praznoj vrećici, koju je ponijela za namirnice. Radnica joj govori da može vratiti nešto od stvari. Nena idalje sramežljivo “traži” po svom cekeru. Zatim na djelo stupa jedan čestiti insan, koji je vidjevši da nena nema, nego samo onih 20 KM, spušta gotov neprimjetno ispod kase, na pod 20 KM i govori joj: “Neno, je li ovaj novac na podu, novac, koji tražite?”
  Ona presretna, zbunjena i izgubljena mu reče: “Sinko moj, Allah ti dao.”
  On je na tako lijep i poseban način sačuvao njen ponos, obraz i dostojanstvo.
  Rasterećenje koje je nena u duši osjetila, sigurno da ne možemo ni zamisliti, pa zato Allaha molim da ovog insana nagradi posebnim nagradama na oba svijeta, koje ni zamisliti ne može, amin.
  Ne zaboravimo na emocije i na dostojanstvo drugih kada dajemo. Mnogo je teško primiti novac. Zato, gledajmo da kada udjeljujemo, dajmo kao da nekom hediju dajemo, da osobi ne bude neugodno.
  Dobro koje uradimo, pakujemo u sopstveni kofer djela, koja jedino vrijede i traju. Ako još pri tom, tu “hediju” ukrasimo, poklonimo je na dostojanstven, lijep ili skriven način, utoliko su i nagrade veće i bolje.
  🌸
  (M.M.)

U ime Allaha…