Priča čovjeka koji kupa mejjite od koje se ledi krv

Visits: 1823 Today: 3

Priča je ovo od koje se pomalo ledi krv u žilama. Ispričao ju je čovjek koji već više od 20 godina priprema tijela umrlih za ukop. Kaže da nikada prije nije doživio ništa slično….

Njegovu priču, za koju se tvrdi da je autentična, objavio je sajt bosnjak-ks.com. Prenosimo neke od najzanimljivijih dijelova…

Kod muslimana, obaveza je da se tijelo preminulog okupa prije ukopa. Čovjek koji dobrovoljno kupa mrtvace (znači bez ikakve novčane naknade), ispričao je sljedeći događaj koji se desio lično njemu:

“Nazvali su me u moj ured rekavši mi da je u toj i toj ulici i kući umro čovjek, pa ako mogu da dođem do kuće i obavim šta treba. Kad sam došao pred kuću, vidio sam da se radi o bogatoj porodici. Ušao sam u kuću i ostao bez teksta. Sve je bilo u staklu, mramoru, dosta toga je bilo pozlaćeno. Čovjek je bio milioner. Kada sam ušao u sobu u kojoj je on na krevetu ležao mrtav, nisam mogao da se snađem jer je sva bila u ogledalima. Dok sam hodao na podu sam gledao svoje tabane i lice, sve je bilo u ogledalima. Na sredini sobe je bio veliki krevet prekriven svilom. Na krevetu je ležao on a oko njega tri sluškinje različitih nacionalnosti.

Prišao sam krevetu i otkrio bijeli čaršaf kojim je bilo prekriveno njegovo tijelo i lice. Umro je prije jednog sata. Kada sam otkrio njegovo lice, jedan mrav je izašao iz njegovog nosa. onda su počeli mravi, njih mnogo, jedan za drugim da ulaze u usta a izlaze na uho, išli su preko lica a zatim su ulazili na uho a izlazili na usta i nos.

Iznenadio sam se…

Pozvao sam njegove sinove da mi pomognu oko kupanja, međutim oni su odbili, samo je jedan njegov unuk pristao da mi pomogne. Onako u čaršafu smo ga uzeli i stavili u kadu koju smo prije toga napunili vodom. Nekoliko sam ga puta potopio kompletnog kako bi mravi izašli iz njegovog tijela. I stvarno je tako i bilo, kad bi ga god potopili, mravi su izlazili iz ušiju, nosa i usta. Tako sam radio dok mu se tijelo nije očistilo od mrava, pokupio sam ih rukom sa površine vode i izbacio vani.

Nikad u svom životu ovo nisam vidio, okupao sam na stotine tijela, ali ovako nešto nisam vidio, da nakon samo sat vremena od smrti iz tijela izlaze životinje. Četiri noći nisam mogao da zaspem, stalno mi je bila njegova slika pred očima.

Bilo kako bilo, njegovi sinovi nisu bili raspoloženi za razgovor. Sjeo sam u auto sa ovim unukom koji mi je pomogao oko kupanja i tada sam mu rekao: «Ovo što smo ja i ti vidjeli oko mrava, nećemo nikome da govorimo, međutim, ja već 21 godinu kupam mrtvace, ovo nikad nisam vidio, kakav je bio tvoj dedo?».

Unuk je onda rekao da zna sigurno da je njegov dedo udarao i tukao svoju majku. Udarao ju je toliko da bi se ona sve derala, onako se ni životinja ne udara. Sjećam se jednom da ju je tako izudarao, da njegova djeca koji su tada bili već odrasli, uzeli svoju nanu o odveli je u policiju da ga prijave zajedno sa njom. Kad su tamo došli, ona je izjavila da njeni unuci ne govore istinu i da nju njen sin ne udara…..

Eh, ja Rabbi, to je srce majke, bilo ju je stid i sramota da se čuje kako je njen sin nasilnik, trpjela je bol i udarce….prenosi svjetlo-dunjaluka