POZNATI CAZINJANIN SE SLIKAO SA KHABIBOM PA PORUČIO: “Islam ne treba nas, mi trebamo islam.”

Visits: 1384 Today: 2

Rođen u Njemačkoj, porijeklom je Bosanac iz Cazina a otac mu je Fuad Abdullah Seferagić. Fatih se preselio u Sjedinjene Države u dobi od 4 godine, proživjevši veći dio svog mladog života u Baltimoreu, Maryland. Za hafiza Kur’ana, Fatih je počeo učiti Kur’an napamet u dobi od 9 godina, a do 13 ga je završio u redovnom programu učenja Kur’ana na seminaru Islamskog društva u Baltimoreu, pod šejhom Qari Muhammad Zahidom i Qari Muhammed Abidom.

Nakon što je završio seminar učenja Kur’ana napamet, Fatih je otputovao u Dallas, Texas, gdje je studirao arapski jezik. On sada putuje svijetom, podučava Kur’an i nalazi se u Americi gdje vodi vlastiti program za djecu koja uče čitati i pamtiti Kuran.

Islam ne treba nas, mi trebamo islam. Islam nam svima daje čast, uzdiže nas i čini nas prvacima ovoga svijeta kada stavi din u prvi plan naših života.

Ponosni smo na Khabiba i marokanske igrače, jer oni poštuju islam na globalnoj razini i veliki su uzori za Ummet.

Neka Allah blagoslovi one kao što je Khabib i marokanske igrače koji daju sve od sebe da iskoriste svoje platforme za dijeljenje islama i dobrote koju on donosi sa što više ljudi širom svijeta, napisao je Fatih.

svjetlo-dunjaluka