Potresan status kćerke Bilala Bosnića: “Imam potrebu da ovo napišem”

Visits: 362 Today: 2

Nakon dženaze Muhammeda Bosnića, oglasila se njegova sestra i Bilalova kćerka, Aiša Bosnić, poručivši da je bio poseban dječak

U Bužimu je jučer obavljena dženaza sinu Bilala Bosnića – Muhamedu Bosniću. Na dženazi je, kao što je i dan ranije bratu, prisustvovao i otac, Bilal Bosnić, kojem je omogućen izlazak iz zatvora da bi prisustvovao ispraćaju brata i sina.

Dženazi, na porodičnom mezarju Bosnić, prisutvovao je veliki broj ljudi.

Nakon dženaze Muhameda Bosnića, oglasila se njegova sestra i Bilalova kćerka, Aiša Bosnić, poručivši da je bio poseban dječak.

Njenu izjavu prenosimo u cijelosti:

– Moj brat, Muhammed Bosnić, rahimehullah nedavno je preselio na bolji i vječni svijet zajedno s mojim amidžom. Imam potrebu i želju da vam ovo napišem. Obojca su bili posebni.

Muhammed od malena je mnogo volio da provodi vrijeme s nama, da nas na neki način kopira, nalazio je uzor u nama pogotovo mog brata Adila. Jako je inteligentno dijete, marljivo, to znaju svi nastavnici u školi. Poseban i još mnogo toga.

Zadnji put kad smo se vidjeli, pričali smo o njegovoj budućnosti i školovanju. Želio je da upiše medicinsku školu, pa nakon toga da ide na medicinski fakultet. Sjećam se da smo se puno smijali, i sjećam se kad sam krenula da sam ga jako zagrlila.

A moj amidža pčelar, mnogo štošta nas je naučio o njegovom poslu. Posebno upečatljivo ostaje u sjećanju, njegove šale, dobar pjevački glas, a i način buđenja na sabah ili rano na posao “ćurkeee ustajte” uz dodatno šale.

Mnogo toga bi imala sad za napisati. Kruže sjećanja u glavi, trenutci, emocije. Imala sam neki osjećaj danas. Prije nego što sam saznala, naumpao mi je amidža. Poslala sam mu poruku. Nije odgovorio.

Želim da kažem, da svakom je težak rastanak s dragim ljudima znam to, sve znam, oni su bili posebni!

Grlite se što jače i duže, volite posebne ljude još više u svom životu, i ne zaboravite na Njega koji sudbinu određuje!

Allahu dragi, smiluj se mojim posebnim ružama a nama, porodici i prijateljima podari strpljenje i zadovoljstvo Tvojom odredbom”, poručila je Aiša Bosnić.

fokus.ba