POŠTENI ARMIN IZ BUGOJNA: PRONAŠAO VEĆU SUMU NOVCA, PA JE VRATIO VLASNIKU

Visits: 1766 Today: 2

Da još uvijek postoji poštenje i pošteni ljudi dokazuje priča iz Bugojna.

Lijepa priča dogodila se danas kada je učenik četvrtog razreda Srednje tehničke škole Bugojno, Armin Kulaš, pronašao veću sumu novca te istu vratio vlasniku.


Nakon što je pronašao novac preko Facebook-a je poslao apel kako bi pronašao vlasnika koji će odgovoriti koliko novca je u koverti, u kojoj ulici je pronađen novac kako bi utvrdio pravog vlasnika novca.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Armina koji nam je saopštio radosnu vijest, da je vlasnik pronađen.

“Sa društvom sam krenuo u školu. Putem do škole sasvim slučajno kolega je ugledao novčanicu. Nalazila se na trotoaru. Podigao sam novčanicu i tu se nalazila veća svota novca.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa


Prvo smo pogledali oko sebe, shvativši da nema nikog u blizini. Naumpalo mi je da obavjestim prijatelje na Facebook-u kako bi pronašli vlasnika. U nadi da ćemo naći osobu koja je izgubila novac.

Nažalost dosta “prevranata” se javljalo tvrdeći da je novac njihov, iako niko od njih nije znao tačan iznos novca niti bilo šta drugo. Novac sam ponio sa sobom u školu i čitav dan tražio pravog vlasnika. Nakon nekih sat vremena dobio sam poziv od mlađeg momka, sa kojim sam obavio razgovor i utvrdio da je to pravi vlasnik.

Čovjek je rekao da ako hoću mogu ih vratiti, isto tako da ne moram, na meni je bilo da odlučim. S obzirom da pojedinci rade mjesec dana za taj novac, ne bih imao hrabrosti i srca zadržati ih. Nakon kratkog vremena sastao sam se sa čovjekom i vratio novac, izjavio je Armin Kulaš za portal Crna-Hronika.

Kako saznajemo, riječ je o iznosu od 400 KM a vlasnik novca nagradio je Armina na jako lijep način.


Ovaj mladić je uspješan sportista, a kaže da se nada kako će jednog dana ako ga, slučajno, izgubi, biti neko ko će mu ga vratiti, jer dobro se dobrim vraća.