Posao ili porodica – poučna priča koja će vas natjerati da razmislite

Visits: 930 Today: 2

Posao ili porodica – poučna priča koja će vas natjerati da razmislite

Otac je bio vredan čovek koji je živeo za svoju porodicu, ženu i troje dece kojima je uvek bio podrška, želeo je samo najbolje za njih i strašno se trudio da im omogući što bolji život.Svake večeri posle posla pohađao je časove nadajući se da će poboljšati svoje veštine kako bi jednog dana mogao da pronađe bolje plaćen posao.

Čak i nedeljom, jedva bi imao vremena da ruča sa svojom porodicom. Radio je i studirao uporedo kako bi svoju porodicu obezbedio i kako ne bi niučemu oskudevali. Kad god bi se oni žaliala da ne provodi dovoljno vremena sa njima, on bi im objašnjavao da je to zbog njih. Žudeo je da ih više viđa i da provodi više vremena sa njima, ali morao je da žrtvuje još neko vreme za cilj koji je sebi usadio u glavu.

Došao je i taj dan, njegovi napori su urodili plodom. Završio je svoje usavršavanje najboljim ocenama. Ubrzo nakon toga dobio je ponudu za posao kao viši supervizor, dobro plaćen posao. Kao da je san postao stvarnost otac je mogao da obezbedi svojoj porodici luksuzni život lepu odeću, finu hranu i odmor u inostranstvu. Međutim i dalje porodica nije stizala da viđa oca. On je još uvek naporno radio nadajući se da će biti unapređen na poziciju menadžera.

Činjenica je, da je želeo da od sebe stvori dostojnog kandidata za tu poziciju, zato je upisao još jedan kurs na univerzitetu. Opet kad god bi se njegova porodica požalila da ga često ne viđa on im je obrazložio da je to zbog njih. Ali opet se u njemu javila žudnja za porodicom i to ga je često mučilo.

konopac

Njegov naporan rad se isplatio konačno je unapređen. Ponosno je odlučio da angažuje sluškinju koja bi obavljala kućne poslove koje je obavljala njegova žena. Takođe je smatrao da njihov trosoban stan nije dovoljno velik i komforan za njega i njegovu porodicu i da bi bilo bolje da kupe veću kuću i da uživaju u komforu.

Nakon mnogo truda i rada dobijao je nagrade za svoe zalaganje i posvećenost poslu, mnogo pre toga otac je bio rešen da njegove studije i posao budu njegova lična promocija. Porodica ga i dalje nije viđala često.Otac je morao da radi i nedeljom da privuče klijente.

Opet kad se porodica žalila da ne provodi dovoljno vremena sa njim a on bi obrazložio da to radi zbog njih. Često se javljala ona njegova stara žudnja sto ne stiže da se vidja sa svojom porodicom i to ga je bolelo.

Kao što je i očekivao njegov vredan rad se isplatio kupio je divnu vilu sa pogledom na obale Singapura. Prve nedelje uveče u svom novom domu odlučio je, neće više toliko učiti i posvećivati se poslu već da će se okrenuti svojoj porodici i provoditi više vremena sa njima. Sutra dan on se nije probudio.

Autor: Nepoznat
Slika: thespiritscience.net

duhoviti.com