PORODICA BEĆIROVIĆ IZ ŽIVINICA U TEŠKIM USLOVIMA DOČEKUJE ZIMU: ŽIVOT BEZ KUPATILA, VODE I SA PRAZNIM FRIŽIDEROM

Visits: 187 Today: 1

Na Facebook stranici udruženja Pomozi.ba objavljen je apel za pomoć porodici Bećirović iz Živinica. Za porodicu Bećirović iz Živinica luksuz je imati vodu, a kamoli pun frižider. Iako je 21. vijek, za njih je vrijeme stalo. Žive bez kupatila, bez priključka za vodu, bez parketa… Kuća je potpuno neuslovna za život, a miševi su im redovni podstanari prenosi crna-hronika

Prava rijetkost je da imaju nešto u frižideru, a prilikom posjete udruženja Pomozi.ba, majku Mevlidu i dvoje djece zatekli su kako za ručak jedu jedino ono što su tog dana imali – jabuke! Mevlidin suprug je u zatvoru zbog sječe šume, a ona sama brine o sinu i kćerki. Nemaju nikakva primanja, nepismeni su i imaju psihičke probleme.

Djeca su 4. i 9. razred osnovne škole, ali je ne pohađaju redovno. Plan je da se pomognemo koliko god može i omoguće djeci normalni uslovi za život kakav svi zaslužuju.

Pored poziva na broj 17007 (2 KM) dostupne su i novčane donacije na našoj web platformi Pomozi.ba ili putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba.