POMOZIMO MIRSADI I MIRNESU DA NAĐU KROV NAD GLAVOM

Visits: 1241 Today: 1

Mirsada je majka 20-ogodišnjeg Mirnesa koji ima Down sindrom. Od rođenja majka se bori za svog dječaka kako bi imao sve ono što je potrebno. Iz jednog malog sela pored Rudog preselila je u Sarajevo kako bi život bio lakši za oboje.

Od 2007. godine Mirsada i njen sin su podstanari u jednoj kući na Pohalićima. Tu su proveli dobar dio svog života i oboje se navikli na komšije, kojih kako kaže Mirsada nema nigdje drugo. „Dobri su ovo ljudi- biće teško otići“.

Sada njih dvoje moraju seliti, zato što se dio kuće u kojoj borave mora renovirati, prvenstveno zbog dimnjaka koji je već dva puta prouzrokovao požar i više se ne smije ložiti vatra u dijelu kuće u kojem su njih dvoje. Dakle, rizično je.

Mirsada i Mirnes griju se na drva, a činjenica kako se već neko vrijeme ne smije ložiti vatra u njihovom šporetu govori dovoljno. Oni se sada smrzavaju. I nadaju se da će uskoro pronaći novi smještaj.
Zahvalni su svojim stanodavcima što su im sve ove godine pomagali. I kirija je bila minimalna, 100 KM.

Mirsada kaže kako se nada da će uskoro pronaći novi dom, jer u ovom trenutnom će se oboje razboljeti, uveliko su već niske temperature a njih dvoje, sami bez igdje ikoga, provode dane u hladnoj prostoriji nadajući se boljoj budućnosti. Pokažimo im da nisu sami i pomozimo da pronađu krov nad glavom.

(M.G.P)

Video pogledajte OVDJE piše hayat