Ponosni otac objavio fotografiju kćerke s Downovim sindromom koja je upravo diplomirala

Visits: 5773 Today: 4

Samo jedna od milijun osoba s Downovim sindromom uspije završiti fakultet.

Jay Handlin je najponosniji je otac na svijetu. Zašto? Pa, njegova kćerka Rachel je upravo diplomirala. I to na prestižnom fakultetu za umjetnost u Kaliforniji. Njezino postignuće zaista je iznimno. Rachel, naime, ima Downov sindrom.

Prema statistici, samo jedna od milijun osoba s Downovim sindromom uspije završiti fakultet. Ta statistika je samo jedan od razloga zbog kojih se Jay hvalio na Twitteru. I to s pravom.

Napisao je:

No, ostavimo statistiku po strani, Jay je zapravo kao i svaki drugi otac koji je jako ponosan na svoju kćer.

On je uvijek objavljivao njezine fotografije i divio se njezinom talentu. Stavljao je i objave za mnoge izložbe koje je Rachel održavala. Kroz sve njegove objave, Rachel je postala inspiracija i mnogim drugim osobama.

Javili su se neki od njezinih profesora. Jedan je tako rekao: „Rachel je bila na prvom kolegiju kojeg sam držao. Jako sam sretan što sam mogao biti dio njezina putovanja“.

Jay je ujedno dodao: „Ona dobiva tu diplomu ponajprije zbog svog talenta, sposobnosti, jedinstvenog pogleda na svijet i mnogo truda. No, dok je studirala trebala je podršku predivnog tima ljudi: roditelja, prijatelja, učitelja i mentora“.

Njegova je objava privukla i mnoge druge ljude. Jedan je korisnik Twittera napisao: „Čestitke, Rachel i hvala na ovoj divnoj priči, Jay! Kakva je samo ovo inspiracija i dokaz da naša djeca imaju toliko toga za ponuditi svijetu. Jako sam sretna zbog oboje“.

Njegova je objava ujedno otvorila prostor i za druge roditelje koji su željeli iznijeti svoje priče:

„Imam 5-godišnjakinju s Downovim sindromom. Ovo je predivno vidjeti. Hvala što si ju gurao kako bi ostvarila svoj puni potencijal i što si gurao druge oko nje kako bi shvatili za što je sve sposobna“.

bhdijaspora