Ponos BiH: Otac, majka i sin su hafizi Kur’ana časnog!

Visits: 6061 Today: 1

Madžid Aganhodžić novi je hafiz Kur’ana časnog! Pored Madžida, hafizi su i njegov otac Nijaz i majka Adisa.

Gotovo sedam godina prošlo je od jedne od najzanimljivijih hafiskih dova koje su održane u Bosni i Hercegovini. U džamiji Medrese “Osman ef. Redžović” u Čajangradu kod Visokog 20. decembra 2015. godine u zvanje hafiza promoviran je bračni par Nijaz i Adisa Aganhodžić.

Diplome im je uručio reisul-ulema Husein ef. Kavazović. Bio je to prvi slučaj u BiH da je dvoje supružnika zajedno završilo hifz. Mentor im je bio dr. hafiz Safet ef. Husejnović iz Zenice.

Ne samo da su zajedno memorirali Kur’an Časni, oni su zajedno završili studij na Al-Azharu, najpoznatijem islamskom univerzitetu u svijetu, te zajedno rade u Medresi “Osman ef. Redžović”. Kao diplomirani teolozi, Nijaz je profesor akaida i hadisa, a Adisa odgajateljica u ženskom odjeljenju ove renomirane medrese.

Zajedno su nedavno upisali i postdiplomski studij na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.
Danas je posljednje sure pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini proučio, učenik drugog razreda Medrese, Madžid Aganhodžić, sin naših profesora hafiza Nijaza i hafize Adise, i na taj način stekao časnu titulu hafizu-l-kur’an.

Hifz je počeo učiti pred svojim roditeljima, a zvanični muhaffiz mu je doc.dr. Safet Husejnović. Hifz je polagao u periodu od 18. februara do 3. marta učeći po dva džuza dnevno.

Čestitamo našem novom hafizu, njegovim roditeljima, muhaffizu, Medresi i Islamskoj zajednici moleći Gospodara da hafiz Madžid nastavi nizati uspjehe. Kao što smo ranije najavljeno hafiska dova će biti u subotu, 11. marta 2023. godine, poslije podne namaza.

haberhana