Planirate otići negdje za vikend? Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Visits: 588 Today: 3

subotu u Bosni se u jutarnjim satima prognozira pretežno oblačno vrijeme. Do sredine dana smanjenje oblačnosti. U jutarnjim satima lokalno slaba kiša može padati u Krajini i sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi, većinom slabi. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje od 32 do 36°C.

nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U jutarnjim satima u Bosni je izgledna magla ili niska naoblaka po kotlinama i uz riječene tokove. U poslijepodnevnim satima mogući su slabi lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 32 do 36°C.

U ponedjeljak preovladavaće sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalno pljuskovi u planinskim područjima. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 33 do 36°C.

utorak preovladavaće sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje od 33 do 36°C, stoji u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

fokus.ba