Pjanić, Musa, Bolić i Teletović uložili milione u svoju BiH

Visits: 1256 Today: 2

Veliki broj bh. vrhunskih sportista, većinom fudbalera i košarkaša, dio zarađenih miliona ulaže u Bosnu i Hercegovinu.

Posljednji primjer je odlični bh. reprezentativac i član slavnog Real Madrida Džanan Musa, koji je formalno-pravno postao suvlasnik kompanije Derubis CaravansQ iz Viteza.

Džanan je postao partner bračnog para Lejle i Denisa Kraljevića i oni su već precizirali strateške ciljeve, a više detalja bit će poznato naredne sedmice.

Derubis Caravans je prvi serijski proizvođač kamp-kućica u BiH, a kompanija je nastala 27. januara 2022. godine.

U junu 2021. godine Fahrudin Pjanić, otac reprezentativca BiH Miralema Pjanića, otvorio je firmu MMF International u rodnoj Kalesiji, koja će se baviti izgradnjom puteva.

Porodica Pjanić u ovaj biznis planira uložiti čak 20 miliona KM.

Bh. fudbalska zvijezda posljednjih godina ulaže i u ugostiteljstvo. Popularni Mire u maju prošle godine postao je vlasnik popularnog sarajevskog okupljališta Revolucija 1764, koje se nalazi u strogom centru Sarajeva. Pjanić je vlasnik firme Main Street, u čijem je vlasništvu spomenuti objekat. Krajem prošle godine on je otvorio i ekskluzivni restoran Boho Steak House na 31. spratu Avaz Twist Towera. Ipak, ovaj poslovni potez nije bio dobar jer je restoran zatvorio nakon samo nekoliko mjeseci.

Elvir Bolić i Emir Granov prije desetak godina zajedno su na Šipu izgradili elitno apartmansko naselje “Bolgrano”, u kojem žive brojni poznati sportisti i muzičari. Nakon toga, Bolić je napravio zgradu na Vracama sa nekoliko apartmana koje je vrlo brzo prodao. Popularni Bola je i vlasnik ekskluzivnog restorana Paper Moon na Grbavici.

Mirza Teletović također se može pohvaliti sa nekoliko nekretnina, a bivši bosanskohercegovački košarkaš prije nekoliko godina izgradio je i mini hidroelektrane na rijeci Doljanki.

Zbog ovog biznisa postao je meta oštrih kritika ekoloških udruženja.

pressmediabih