Ovo je karta žarišta oko Turske gdje se ova država fizički suočava/bori protiv neprijatelja

Visits: 490 Today: 3

Ovo je karta žarišta oko Turske gdje se ova država fizički suočava/bori protiv neprijatelja. U isto vrijeme pratimo da Turska niže mnogobrojne uspjehe. Prije samo dva dana na istoku zemlje u gradu Gaziantepu Erdoğan je otvorio 300 novih fabrika. Nije obećao, nego ih je otvorio. One sada zapošljavaju 45 hiljada ljudi.
Pored svih problema ekonomski uspjeh Turske je vrijedan svake pažnje i istraživanja ali se mi vratimo na kartu. Na karti su bilježena mjesta, a ispod je i lista država s kojima je Turska face to face:

 1. Zapadna Trakija – Grčka,
 2. Egejsko more – Grčka i Francuska,
 3. Sredozemno more – Grčka, Francuska, Izrael, Južni Kipar i Egipat,
 4. Libija – Francuska, Rusija, Saudijska Arabija i UAE,
 5. Sirija – Rusija, Amerika, režim Sirije i terorističke organizacije JPG i PKK,
 6. Azerbejdžan – Armenija i Rusija.
  Do prije samo par godina ova žarišta su bila unutar Turske, a sada su ona hvala Bogu izbačena izvan države i Turska je napokon s neprijateljem na bojnom polju. Ona je ujedno i jedina država (Islamska) koja je neprijatelju prsa u prsa, dok su svi ostali zabavljeni sami sobom. Pročitajte još jednom posljednju rečenicu.
  A jedna stara izreka kaže da ješko biti Turčin jer moraš da se boriš protiv cijelog svijeta, ali je još teže ne biti Turčin, jer onda moraš da se boriš protiv Turaka. Turci su još od davnina poznati ratnici i to im svako priznaje a historija potvrđuje.
  A mi dobro znamo da pobjeđuju oni na čijoj je strani Allah.

Samir Vildić