OVO JE DŽAMIJA KOJU MJEŠTANI NE ŽELE DA OBNOVE, A IZNENADIT ĆE VAS NJIHOV RAZLOG!

Visits: 12120 Today: 2

Ovo je džamija koju mještani ne žele da obnove a iznenadit ćete se kad pročitate zašto!
Ovo je vardačka džamija u Konjicu i sada je sa slomljenom munarom od četničkog tenka sa agresorskih položaja iznad Konjica.Odlukom tadašnjeg glavnog imama muderriza Nezima Halilovića i izvršnog odbora medžlisa Konjic donosi odluku da ostane munara bez jednog dijela građevine .Veliki broj Konjičana želi da ostane ovako srušena da bude podsjetnik generacijama u budućnosti .Naprijed od vardačke džamije je Pravoslavna crkva . Kada pop izađe ispred kuće vidi šta su mu braća Srbi srušili.

novihorizonti.ba

PROČITAJTE JOŠ

Erdogan: Nije slučajno da naši neprijatelji najprije udaraju na džamije
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak u Istanbulu da oni koji napadaju njegovu zemlju ponajprije udaraju na bogomolje, a to nije slučajno.

Erdogan je podsjetio na značaj danas otvorene džamije kao djela koje u sebi objedinjuje tragove arhitekture više perioda, a obnovljena je 132 godine nakon prvobitne gradnjeurađene po nalogu osmanskog sultana Abdulhamida.
“Džamije, kao mjesta u kojima se pet puta dnevno uče ezani, klanjaju namazi. Kao mjesta u kojima se održavaju vazovi, uči Kur’an-i Kerim, obilježja su i pečati islama”, rekao je Erdogan i dodao:

“Sjetite se 15. jula, skromna džamija nedaleko kod sjedišta specijalne policije i džamija kod zgrade Predsjedništva bombardovana je iz aviona. Pučisti su u Istanbulu pucali na mnoge džamije s čijih se munara čula sala. Napadnut je u Izmiru mujezin koji je učio salu. Sve ovo nije slučajno. Oni koji znaju da ne mogu okupirati našu zemlju dok u njoj ne utišaju ezane i spuste zastave, upravo zbog toga udaraju na ovakva mjesta. Uz Božiju pomoć, niko neće moći ušutkati ezane i spustiti naše zastave”, poručio je Erdogan.

Predsjednik Turske je najavio i zarvšetak radova na najvećoj džamiji u toj zemlji, džamiji Camlica, rekavši da bi radovi trebali biti okončani za oko godinu i po.

(Izvor: Radiosarajevo)
SLIKA: Cicelićka Portal