ORIĆ TVRDI DA SU MAHMILJINA IZDALI: RADE ŠTA HOĆE, ZBOG TAKVIH NAS I PROGANJAJU I GANJAJU

Visits: 1398 Today: 1

Naser Orić, ratni komandant odbrane Srebrenice, rekao je danas za “Avaz”, komentirajući posljednju presudu Sakibu Mahmuljinu, da je tačno da Armija RBiH nije bila agresorska, “da smo se branili, ali da se zločin zločinom ne opravdava”.

– Ne tražim da se zločin prikrije, ali sam za to da se zločin zločinom ne opravdava. Ovdje je riječ o klasičnoj montaži i izdaji. Pa Sakiba Mahmuljina su izdali! Nisu nama, Bošnjacima, krivi ni Srbi, ni sudovi, ni tužilaštva, ni stranci, peti, deseti, krivi smo mi sami. Proces protiv Mahmuljina je najbolji dokaz za to. Krivi su generali kojima je tadašnji Štab ARBiH dao činove, a, dok smo se mi borili, oni su pisali prijave i svjedočili i svjedoče po sudovima – kaže Orić.

Izričit je da je Mahmuljin osuđen jer su ga izdali “naši ljudi”.

Musk Plans To Slash Twitter Board Salaries, Monetize Tweets, Sources Say
– Sve stoji, ganjaju nas, proganjaju… Proganjaju branioce, preživjele Srebreničane, mnoge. To sve stoji. Želi se reći da smo sami sebe napadali… Ali problem je u nama. Mi, konačno, moramo nazvati stvari pravim imenom. Mahmuljina su izdali i protiv njega svjedočili ljudi koji su svjedočili i protiv rahmetli Rasima Delića. Zna se imenom i prezimenom ko su oni. Ali moramo se boriti protiv izdajnika. Neće nama ništa drugi riješiti. Tužilaštva, sudovi, svi se bore, traže iskaze, traže ljude… Istina, pokušava se izbalansirati. Ali kako? Tako što naši idu i svjedoče onako kako njima odgovara. Zauzvrat, država takve nagradi, a neki su sebi kupili slobodu. Pa i meni su napravili i smontirali optužnicu za Hag. Ko? Naši ljudi. Ko drugi – izričit je Orić.

Smatra da se godinama vrtimo ukrug.

– Moramo se i mi svi pogledati u oči. Davali smo činove i Kurti i Murti i sada rade šta hoće. Sada ti svjedoče, i zbog takvih nas i proganjaju i ganjaju – kaže Orić.

crna-hronika