“Omladino u dijaspori, pogledajte ovog momka, mogao je da bira, ali ga srce vuče prema BiH”

Visits: 2034 Today: 1

“Omladino u dijaspori, pogledajte ovog momka, mogao je da bira…”
Amar Dedić (20) dobro je poznat nešto upućenijoj fudbalskoj publici u Bosni i Hercegovini, no na utakmici protiv Crne Gore njegove kvalitete prvi put je vidjela šira publika.
Dedić je dobio velike pohvale, te se svi možemo nadati kako će njegova karijera biti nastavljena baš onako kako traje do sada. “Step by step” Dedić je iz lokalnih klubova u Grazu došao do najjače akademije, a danas i kluba u Austriji – Red Bull Salzburga u kojemu je od ove sezone standardni prvotimac.
Dedić se po fudbalskim kvalitetama neosporno odvaja od većine naših fudbalera, no ono što je stvarno velika razlika između Dedića i velikog broja mladih bh. talenata je to što on nikada nije imao dilemu za koju reprezentaciju će igrati.
Njegova porodica i sam Amar nikada nisu kalkulisali sa pozivima Austrije koji su im stajali na stolu, pa je još od U15 selekcije samo i isključivo nastupao za Bosnu i Hercegovinu.
“Austrija mi je dala puno toga, ali BiH je u mom srcu i u mom kućnom odgoju” rekao je prije dvije godine u ekskluzivnom razgovoru za Reprezentacija.ba Dedić.
Kućni odgoj uzrokovao je i da Dedić govori naš jezik tečno kao da je odrastao u samoj Bosni i Hercegovini.
“Omladino u dijaspori, pogledajte ovog momka, mogao je da bira, ali ga srce vuče prema BiH” jedan je od komentara za Amara Dedića koji je i sam podijelio na svojim profilima nakon utakmice protiv Crne Gore.
Pravi primjer!

Made in Bosnia