Omer otišao u Njemačku da prehrani porodicu, vratili ga u mrtvačkom sanduku

Visits: 4183 Today: 4

Još jedna tragedija dogodila se u Njemačkoj u kojoj je stradalo lice iz Bosne i Hercegovine. Ovog puta preminuo je građevinski radnik koji je u ovu zemlju došao kako bi svojoj porodici osigurao bolju egzistenciju.

Kako doznaje portal Crna-Hornika preminuo je 40-godišnji muškarac Omer Delihasanović iz Sarajeva. Omer je bio građevinski radnik koji je preminuo na putu prema poslu od posljedica srčanog udara. Iza nastradalog muškaraca ostala je supruga Lejla i dvoje maloljetne djece.

Nezvanično saznajemo da Omer nije bio prijavljen kod poslodavca, odnosno radio je na “crno” kako bi zaradio što više novca za svoju porodicu. Za ovog građevinskog radnika kolege imaju samo riječ hvale ali i komšije i svi oni koji ga poznaju.

Omerova supruga je nezaposlena, i sa njihovo dvoje djece, od koje jedno pohađa prvi a drugo petica razred osnovne škole, živi u skromnom domu u sarajevskom naselju Vraca. Portal Crna-Hronika pokreće apel za pomoć porodici Delihasanović kako bi skupili potreban novac za transport tijela u Sarajevo gdje će se obaviti i dženaza namaz.

Ukupni troškovi porodice Delihasanović iznose preko 10.000KM. Pozivamo sve dobre ljude koji se žele priključiti ovoj humanitarnoj akciji da uplate novčanu donaciju na transakcijski račun od supruge Lejle Delihasanović otvoren u Raiffeisen Banci u Sarajevu.

Broj transakcijskog računa 1613000114635819

Nakon obdukcijskog nalaza, tijelo nastradalog radnika Omera prebacit će se u Sarajevo. Okupu i dženazi namazu bit ćete blagovremeno obaviješteni.