Nove provokacije: Na Brusu postavljena tabla kojom se zabranjuje obavljanje vjerskih obreda

Visits: 534 Today: 2

Na Sportsko rekreativnom centru Brus na Trebeviću, popularnom izletišti iznad Sarajeva, postavljena je tabla sa provokativnim upozorenjem da je na tom mjestu zabranjeno obavljanje vjerskih obreda.

Podsjetimo da su sarajevski mladići Bajro Čavčić i Semir Vatrić prije četiri mjeseca izloženi skandaloznom nasilju policije manjeg bh. entiteta koja je spomenute mladiće kaznila sa 100 KM jer su, kako su naveli u prekršajnom nalogu, klanjali namaz.

“Ja i moj prijatelj sa dvadesetero djece otišli smo na zajednički izlet na Trebević. U 12 sati obavili smo podne namaz na javnoj površini, vodeći računa da nikome pri tome ne smetamo. Nakon namaza krenuli smo kući, a dva policijska službenika su nas presrela i počela legitimisati.
Policijski službenici su izdvojili mene i mog prijatelja Semira Vatrića, prof. teologije. Pitali smo zašto nas legitimišete, na sta smo dobili veoma iznanđujući i bezobrazan odgovor: ‘Nepristojno ponašanje – Obavljanje namaza’, kao što stoji i u prekršajnom nalogu kojeg smo dobili. Jedan od policijskih službenika je rekao da je to na njihovoj teritoriji zabranjeno”.

Inače, ovo izletište je poznato i po toe što su sa tih pozicija zločinci Radovana Karadžića sijali smrt po Sarajevu.

saff.ba