Nova izjava Milanovića: Bošnjački unitaristi žele “satrati” Hrvate, Plenković je njihov

Visits: 325 Today: 3

Milanović je odgovorio na Plenkovićevu poruku da je štetočina, kako je najponosnija štetočina i da će sebi dići spomenik

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas kako će naredna godina biti teška za Hrvate u Bosni i Hercegovini koje žele “satrati” bošnjački unitaristi, aludirajući da im hrvatski premijer Andrej Plenković u tome ide na ruku.

Milanović je novinarima u KFOR-ovom Kampu “Villaggio Italia” kod Peći, gdje je posjetio hrvatske vojnike, odgovarao na to što ga je premijer Plenković dan ranije nazvao štetočinom. Milanović je odgovorio ako je štetočina, da je najponosnija štetočina i da će sebi dići spomenik.

Izjavom da će iduća godina biti teška za Hrvate u BiH, Milanović je aludirao da mogućnost da brojniji Bošnjaci na izborima naredne godine izaberu dovoljan broj delegata u hrvatskom Domu narodu, čime bi bez njih mogli formirati entitetsku vladu.

  • Ovi bošnjački unitaristi koji žele “satrati” Hrvate, to su doslovno njegovi (Plenkovićevi) – rekao je Milanović, te poručio:
  • Ako sam ja zbog toga štetočina, ja sam najponosnija štetočina i podići ću sebi spomenik trajniji od mjedi samo zbog toga – kazao je predsjednik Hrvatske.

Izvor:
Avaz