“NISU ME HTJELE PRESVUĆI NITI POSTELJINU ZAMIJENITI. DO UJUTRO SAM BILA U KRVI S BEBOM”

Visits: 603 Today: 2

Redakcija portala Crna-Hronika u saradnji sa porodiljama iz BIH (identitet poznat redakciji ali poznat i identitet doktora koji je obavljao porod) objavljujemo potresne priče koje su se desile u Bosni i Hercegovinu.

Ova priča majke, desila se u 2021. godini u Tuzli. Potresnu priču majke, prenosimo u cijelosti:

“Prošle godine 2021 .porod trajao 19 sati! Ostala sam prerano bez plodove vode, nisam mogla da se otvorim, sve je išlo vrlo sporo…Od apliciranja gela do dripa.

Napokon kada sam stigla na 10 prstiju došli smo i do prisilnog guranja gdje nije bilo napona, zbog takvog danas imam probleme koje se mogu samo riješiti operacionim putem. (propast debelog crijeva i stijenke grlića materice)
Hvala Allahu beba je rođena živa, ali moglo je nažalost i kobno završiti zbog pupčane koja je bila omotana oko vrata više puta. Molila sam za carski rez, ali nažalost nisu mi htjeli ustupiti. Napatila sam se poprilično, ali opet zahvalna Bogu kako je prošlo, a kako je moglo biti.

U svakom slučaju moj idući porod bit će u privatnoj klinici .I da dodam slika koja je nastala je slika kada me nisu htjele presvući niti posteljinu zamjeniti do jutra. Tako sam ležala u krvi zajdno sa bebom. Krvarenje nenormalno, od bolova nisam mogla otići ni do wc-a zamijeniti uložak nego sam bila primorana ležati i biti u krvi” – završava potresnu priču mlada majka.