Niko nije ni slutio da će on preći na islam: “Imao sam novac, žene ali duša je bila prazna”

Visits: 484 Today: 1

Mnogi ljubitelji sporta ostali su iznenađeni kada je otkriveno da je ragbi i boks zvijezda Sonny Bill Williams musliman i da još od 2009. godine strogo živi po pravilima islama, te tvrdi da je osjećaj života bolji nego ikad.

Novozelandski ragbista, a potom i bokser Sonny Bill Williams, nekada je bio velika sportska zvijezda. Igrajući ragbi stekao je slavu i novac, ali on naglašava 2009. godinu kao prijelomnu za njegov život.

On je odlučio potpuno promijeniti život. Tražio je izlaz iz zapuštenog načina življenja u kojem mu je bilo bitno da odvede što više žena u krevet i da radi šta mu je volja.

Promjenu je našao u islamu. Odlučio se potpuno proučiti ovu vjeru i kada je vidio o čemu se radi, potpuno se posvetio tome i postao je musliman.

Williams je prije nekoliko godina objasnio kako mu je jednostavno život kakav je imao dosadio. Izvana je bila perfekcija, ali iznutra praznina.

“Izvana je sve izgledalo kao prava slika uspješnog čovjeka, ali bio sam duboko nesretan u sebi. Sve je to bila samo fasada”, rekao je Williams i nastavlja:

“To je bilo kao danas Instagram. Postaviš perfektnu sliku, ali iza svega je dosta drugačije. U to doba je sve izgledalo perfektno. Izgledao sam dobro, imao slavu i novac i pažnju žena”.

“Nisam mogao reći ‘ne’ takvim stvarima. Imao sam taj cilj biti popularan, kupiti mami kuću, partijati. Igrao sam tako dobro da sam mogao živjeti kako želim, imati brojne žene i reći da sam uspio”.

“Međutim, nisam bio ispunjen. Sada sam sretan, više se ne budim odvratan samom sebi. Sad tek osjećam da mi je život ispunjen”, rekao je Williams.

Nakon okončanja ragbi karijere Williams se posvetio boksu. Išlo mu je dosta dobro sve do duela s čuvenim Markom Huntom koji ga je pobijedio tehničkim nokautom u novembru prošle godine.

Ukupno je Sonny Bill Williams odradio 10 borbi i ima devet pobjeda.

svjetlo-dunjaluka