NEKO ĆE GA OTROVATI? DODIK: PA NISAM NAIVAN DA JEDEM U SARAJEVU I PIJEM NJIHOVU VODU

Visits: 6939 Today: 1

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH kaže da nikad ne jede i ne pije u Sarajevu jer se boji da bi ga neko mogao otrovati.

To je rekao gostujući na RTRS, na velikom predizbornom intervju, gdje je držao monolog, jer ga voditelj skoro ništa nije ni pitao.

Govorio je da je proteklih decenija obavljao važne funkcije u RS, da je jedno vrijeme bio i opozicija, ali da nikada nisu izostajali pritisci stranaca, pa čak i prijetnje po njega i njegovu porodicu.

ADVERTISEMENT

Ads by
– One su me samo ojačavale da nastavim. Uvijek sam se vodio time koliko moje ponašanje donosi ili odnosi Republici Srpskoj i da li je ugrožavamo ako kažemo da nešto nećemo – rekao je Dodik.

“Meni uopće nije svejedno kad idem u Sarajevo šta jedem i pijem. Hoće li mi neko podvaliti neko jelo. Ne bi trebao da budem naivan da me neko tamo zavali i otruje. Šta imam onda od toga da budem dobronamjeran. Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas dan kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, jel tako”, rekao je Dodik pokazujući na džep sakoa.

Zaključio je da, šta god ko mislio o tome, baš ga briga.

“Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, šta god treba, to je danas, a tako je bilo i ranije”, zaključio je Dodik.

Davno sam shvatio, kaže Dodik, da ne ugrožavamo i da Republici Srpskoj može pomoći jedino nedvosmislen stav odbrane njenih vrijednosti.

– Za 30 godina Republiku Srpsku vidim kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namjera prema okruženju – istakao je Dodik.

Naglasio je da je danas Republika Srpska stabilnija nego ikada, da je subjekt, ali da njena nezavisnost zavisi od niza procjena.

– Srpska ima svoju politiku, koja je okrenuta jačanju mira, stabilnosti, ekonomije i podrške stanovništvu – naveo je Dodik.

Ponosan sam, kaže Dodik, na kontakt koji imam sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

– On je u mnogim pitanjima pomogao Srpskoj, prilikom kupovine Rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Savjetu bezbjednosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može pomoći – rekao je Dodik.