Naše komšije potrudile su se da od grobnica naprave unikatan brend zvjerstava

Naše komšije potrudile su se da od grobnica naprave unikatan brend zvjerstava, a na nama je da dadnemo sve od sebe kako bi u svijetu postali prepoznatljivi po tome. Tako, na primjer, u Bosni, u dijelovima u kojima su vladali bosanski Srbi, postoje: PRIMARNE, SEKUNDARNE i TERCIJARNE GROBNICE.

Primarna grobnica je kada te komšija ili dojučerašnji kolega s posla ubije i zakopa poput životinje u jamu. Sekundarna grobnica je kada komšija ili kolega dođe sa bagerom i kamionom, pa te iskopa iz jame i premjesti te u drugu jamu, kako bi prikrio svoja djela. Tercijarna grobnica je kada taj isti komšija ili kolega dođe i iskopa te i iz te druge jame i premjesti te u treću. Eh sad, zamislite o kakvim ljudima je riječ, bagerima rove jame i tovare mrtva tjelesa, pa ih zakopavaju, pa otkopavaju, i tako dva-tri puta.

Jedan od najtragičnijih slučajeva je sudbina 14-ogodišnjeg Senada Beganovića, koji je ubijen u Srebrenici. Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u ČETIRI grobnice. Kako u četiri? Ne znam. To trebamo pitati one kojima je teroristička i genocidna Vojska RS-a herojska i kojima su osuđeni ratni zločinci heroji.

Piše: Resul Mehmedović