Nani kod Sjenice umrlo 3 djece, zaboravljena od svih, dane provodi u patnji: Bez vode i struje dočekuje jutra

Visits: 602 Today: 2

Plemenitost ljudi nije uspjela da izbriše tugu u njenim očima, ali saznanje da nije sama i zaboravljena dali su joj nadu i vjeru u ljudsku dobrotu

Tuga, nemaština i samoća, nastanili su se u trošnoj kućici u selu Kladnica kod Sjenice. Već 22 godine, sama, zaboravljena od svih, u ovom mjestu živi Pemba Šabanović (83), starica kojoj su patnja i bol saputnici već više od dve decenije. Troje djece, dva sina i ćerka, preminuli su jedno za drugim. Nakon smrti muža ostaje sama, bez ikoga na svijetu.

Veliki humanitarac, Hido Muratović, nije zaboravio nanu Pembu, i u njen dom pred Ramazan unio je malo radosti i sreće. Zahvaljujući humanim ljudima koji su vidjeli priču o nesrećnoj starici tragične sudbine, ona je osjetila pažnju i ljubav u danima starosti kada nema nikog svog da joj donese čašu vode i prozbori koju riječ.

Bez struje i vode, u mraku prolazili su dani nane Pembe dok joj komšije nisu, uz pomoć agregata, omogućile svjetlo u mračnoj sobici u kojoj živi.

Sama sam. Nikog živog nema. Da mi nije odozgo ove djece da me gledaju ja bih umrla ne bi znao niko gde sam, ali gledaju me, Bog im dao. Imala sam troje djece, dva sina i ćerku i svi su mi pomrli.
Da mi je bar jedno dijete živo. Bolje da umrem nego da živim, što da živim? – kaže tužna starica.

Hranu kupuje od male penzije, a pomoć komšija je dragocjena.

Nekoliko kesa namirnica i nešto novca donio je komšija Hido i zbrinuo staricu, a nana Pemba zahvalila se svima što nije zaboravljena.

Video pogledajte OVDJE prenosi pressmedibih