NANA HANKA IMA 101. GODINU I ODE NA GLASANJE. MLADI, UGLEDAJTE SE

Visits: 353 Today: 1

U gračaničkom naselju Lohinja Donja danas je svoju građansku dužnost uz pomoć unuka u 101. godini obavila i nepismena starica Hanka Šestan.

Zdravlje je dobro služi, čuje, ne vidi dobro. Ali, sluša vijesti, pa je insistirala da dođe, da joj pomognu i da glasa, kako je rekla za boljeg i sposobnijeg predsjednika i vladu u kojoj se ne krade, već pravi država.

Ads by
– Moje drago dijete, noćas sam malo spavala, mislila na izbore. Hoću da glasam, jesam nepismena, ali će mi pomoć unuk Omer. On me i kolima dovezao i onda su mi gledali ličnu kartu i kažu neno može ti neko pomoći da glasaš – prepričava Hanka.

Težak život

Sjedila je u automobilu, a u prisustvu člana Biračkg odbora obavilo se glasanje.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Hanka je ukratko ispričala svoj težak život.

– Živjela sam ti ja u tri države, u Kraljevini, pa u Titinoj državi, pa u ovoj našoj Bosni. I prije sam glasala, i bilo mi je dobro. Jest da se puno radilo, sa rahmetli suprugom Omerom koji je umro. Još 1967. godine smo imali vodenicu na potoku, pa mljeli žito – kaž Hanka Šestan.

Pokradoše zemlju

Radilo se i na poljoprivredi, imalo se, porez se plaćao.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa


– Bila sam na radnim akcijama dok se nisam udala, gradila prugu Brčko-Banovići. Moje je prošlo, ali hoću ostalom narodu da bude bolje. Mene narod voli. Lani mi je za 100 rođendan došlo 15 torti, donosili i stari i mladi. E, za njih sam ja glasala, nek se zna. Pokradoše zemlju, platurine velike, a samo se svađaju i ništa ne rade. Svi bi trebali doći glasati da se ovim što vladaju 30. godina stane u kraj.

Zato sam ja došla na izbore – kazala je Hanka Šestan za Avaz