Najbolji savjet za slomljene duše:

Visits: 1339 Today: 3

Mnogi slomljeni ljudi su tražili moju pomoć. Jer ja sam jedna od njih. Pretpostavljam da je za mene liječenje postalo način života. Ali pretpostavljam da nikad nisam postala stručnjak na bol. Jedna stvar koju sam naučila je ova: ne kontroliši svoje suze.One su tu sa razlogom. Oni su poslane da te izliječe.
Plači, jer se tako liječiš. Posebno plači Allahu.
Posebno plači na sedždi.Ne mogu dati bolji savjet za slomljene duše.
Ne mogu dati bolji savjet ni samoj sebi.

Piše: Yasmin Mogahed
Za Akos.ba preveo: Jasmin Mujakić

Pročitajte još: Kako zaštititi svoje srce?

Mogu vas obogatiti ili otrovati. Sve ovisi o kvaliteti. Ne biste popili otrov, niti biste jeli plijesan. Na isti način, nemojte dozvoliti da otrovna i pljesniva hrana uđe u vaš um, oči ili uši. Čuvajte svoje srce, kao što čuvate svoje tijelo. Zapamtite, čak je i vaše tijelo privremeno. Vaše srce i duša nisu. Oni će krenuti dalje iz ovog prolaznog života i susresti se sa Bogom u bilo kojem stanju u kojem napustite ovaj svijet. Održavajte ih zdravima.

Šta to znači?

To znači da kada imate negativne misli (ponižavajuće razgovore sa samim sobom, očaj, sumnju, strah, vesvese), nemojte se prepuštati. Nemojte ih hraniti ili dozvoljavati da ostanu u utočištu vašeg uma i srca. Kada naiđete na nemoral ili bilo šta što ne biste trebali gledati na ulici ili na ekranu, oborite svoj pogled i zaštitite svoje srce. Kada čujete nepristojnost, čuvajte svoje uši, i zaštitite svoj srce.Zapamtite da je Allah rekao: na Dan kada neće nikakvo blago, a ni sinovi od koristi biti, samo će onaj koji Allahu srca čista dođe spašen biti. (eš-Šu’ara, 88-89.)Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisala: Jasmin Mudžahid… Prijevod i obrada: IslamBosna.ba