Muriz Memić: Žao mi je što sudiji Periću ne mogu reći jednu stvar. Ali, čut će se

Visits: 862 Today: 1

Muriz Memić kazao je večeras u na Televiziji Sarajevo da mu je žao što sudiji Periću ne može otkriti jednu stvar.

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas presudu kojom su Zijad Mutap, Alisa Ramić, ranije Mutap, policajci MUP-a KS Hasan Dupovac i Josip Barić, te Muamer Ožegović oslobođeni optužbi.

Gosti TVSA bili su Muriz Memić, otac ubijenog Dženana i Ifet Feraget, advokat.

Na pitanje da li je očekivao ovakvu presudu, Memić je rekao kako je već naučio na ovo, jer se za pravdu bori već sedam godina.

“Ovo danas je bilo ispiranje mozga, vrijeđanje zdravog razuma. Ide žalba, ide novi postupak. Žao mi je što ne možemo reći sudiji Periću dokle smo došli u novom postupku, ali čut će se. Mene nikada neće biti stid šta sam uradio, ali njih hoće“, kaže Muriz Memić.

“Mi smo svi očekivali da nam poslije ovoga bude bolje, da ne moram ja voditi istragu, da će to ipak uraditi država, a ovdje je država ta koja je zataškala ubistvo. Politika stoji iza ovoga, ovo je politički sud, Sud Bosne i Hercegovine. Ja ne mogu koristiti politiku da riješim ubistvo. Ovo je novi skandal u pravosuđu Bosne i Hercegovine. I djeca o dokazima pričaju, samo ih Sud izgleda nije vidio. Najgora je prijetnja prema tužiocima da ne rade i prema meni da izdržim. Šta oni misle koliko ja imam snage da izdržim, koliko ja imam života?“, rekao je za kraj Memić.
Raport