“MOJ OTAC PREDOSJETIO SMRT, SVAKA RIJEČ BILA JE KAO OPORUKA” -Potresna ispovijest sina Muamera Zukorlića

Visits: 804 Today: 2

U poslednjem periodu života mog oca svaka njegova rečenica bila je kao oporuka, priča Muamerov sin.

Poslednji razgovor bio je dan ili dva pred preseljenje mog oca, bio sam u Istanbulu, tada je trebalo da me Skupština imenuje za zamenika predsednika RIK. Rekao mi je na kraju: “Moraš, vreme ti je za ozbiljne stvari”, otkriva u prvom intervjuu Muamerov sin.

Uposlednjem periodu života mog oca svaka njegova rečenica bila je kao oporuka! Poslednji razgovor bio je dan ili dva pred preseljenje (smrt) mog oca, bio sam u Istanbulu, tada je trebalo da me Skupština Srbije imenuje za zamenika predsednika Republičke izborne komisije. Nisam se s tim baš slagao, kazao sam to ocu, pomenuo da bi na to mesto mogao neko drugi iz stranke, rekao mi je na kraju razgovora: “Moraš, to je sad važno, dosta je bilo tog tvog, vreme ti je za ozbiljne stvari”. To je bilo poslednje što mi je rekao.

Ovako opisuje poslednji razgovor sa ocem Muamerom Usame Zukorlić, najstariji Muamerov sin, pre desetak dana imenovan za v. d. predsednika Stranke pravde i pomirenja, koju je osnovao i do smrti vodio njegov otac.

Koliko je teško sada nastaviti bez oca, i na ličnom i na političkom planu?

– Teško je! Iskušenje je veliko. Međutim, muftija je iza sebe ostavio institucije, timove ljudi, sve ono što je on radio nastavićemo putem koji je on trasirao. Samim tim, moja uloga na mestu na kom sam sada znatno je olakšana prenosi sandzaklive