MLADIĆ ZA PRIMJER: PROUČENA HAFISKA DOVA MADŽIDU AGANHODŽIĆU

Visits: 649 Today: 1

U džamiji Medrese “Osman-ef. Redžović” u Visokom je proučena hafiska dova Madžidu Aganhodžiću, učeniku 2. razreda ove škole.

U svojstvu domaćina, na početku programa hafiske dove dobrodošlicu gostima je poželio direktor Medrese mr. Dženan-ef. Handžić.

Kao izaslanik muftije sarajevskog, prigodno se obratio dr. Samed Omerdić koji je, uz čestitke hafizu, muhafizu i porodici, podsjetio na poziciju hafiza u jednoj društvenoj zajednici.

Nakon predstavljanja biografije novog hafiza, učenja kur’anskih odlomaka od strane prisutnih hafiza, diplomu o položenom hifzu pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uručio je izaslanik reisul-uleme hafiz doc. dr. Mensur-ef. Malkić.
Ukazujući na značaj vezivanja za Božiju riječ, dr. Malkić je poručio kako su trud i odricanje jednog hafiza sami po sebi pouka i predavanje.

Hafiz Madžid Aganhodžić je rođen 01. augusta 2006. godine u Zenici.

Osnovnu školu pohađao je u Gračanici i Ilijašu, a Medresu „Osman-ef. Redžović“ u Visokom je upisao 2021. godine i trenutno je odličan učenik drugog razreda.

Učestvovao je na mnogim takmičenjima učača Kur’ana i postizao zapažene rezultate.

Hafiz je sin profesora hafiza Nijaza i hafize Adise, pred kojima je počeo učiti pred, a zvanični muhaffiz mu je doc. dr. Safet Husejnović.

Hifz je polagao u periodu od 18. februara do 3. marta, učeći po dva džuza dnevno.

hayat