Milanovića u BiH dočekali plakati dobrodošlice, ali netko ih je išarao

Visits: 397 Today: 2

PREDSJEDNIK Republike Zoran Milanović od jučer je u posjetu Bosni i Hercegovini. Nakon Viteza i Mostara danas će posjetiti Tomislavgrad i Livno.

Posjet Milanovića izazvao je kod dijela Hrvata poprilično oduševljenje, što nije bio slučaj dok je Milanović bio premijer. No svojim potezima i izjavama u predsjedničkom mandatu Milanović je očito pridobio naklonost velikog broja Hrvata u BiH.

Netko išarao plakat zahvale Milanoviću

Milanovića su tako u Tomislavgradu dočekali plakati dobrodošlice na kojima mu se zahvaljuje na tome što je odlikovao pripadnike bojne Zrinski.

“Hvala predsjedniče”, stoji na plakatu.

No jedan od plakata je netko – išarao.

“Sram vas bilo. Kupio vas je za par odlikovanja”, napisao je netko na jumbo plakatu.

Iz 1. Hrvatskog gardijskog zdruga negiraju da su oni postavili plakate

Inače, oglasili su se iz 1. Hrvatskog gardijskog zdruga, u čijem je sastavu bila i bojna Zrinski, i negirali da oni stoje iza plakata.

“Plakati koji su se pojavili na području općine Tomislavgrada, na kojem se nalazi grb, te pripadnici Bojne Zrinski i 1. HG Zdruga korišteni su bez znanja i odobrenja Udruge ratnih veterana 1.HG Zdruga. Ovim činom se grubo narušava ugled i čast pripadnika bojne Zrinski i 1.HG Zdruga.

Udruga ratnih veterana 1. HG Zdruga ovim putem javno demantira bilo kakvu umiješanost u postavljanje navedenih plakata”, napisali su na Facebooku iz 1. Hrvatskog gardijskog zdruga.

Podsjetimo, Milanović je u kolovozu prošle godine odlikovao i generale HVO-a, među kojima i Zlatana Miju Jelića, koji je u BiH optužen za ratne zločine.

Milanović iz Livna napao Dejana Jovića

Milanović je danas u Livnu rekao kako Hrvate u BiH kradu.

“Oni su borbeni, ali nisu militantni. Ono za što se bore je minimalno. Pokušavaju ih izgurati iz Doma naroda. Status konstitutivnog naroda nije dekor, nego pitanje opstanka. Hrvati ovdje nisu manjina mada neki profesori koji gostuju po hrvatskim televizijama lupetaju da jesu, što je nepismeno”, rekao je pa napao Dejana Jovića.

“To govori gospon profesor kojeg je Josipović morao najuriti s mjesta savjetnika. Kaže Hrvatima u BiH – budite manjina. Da nije cinično, bilo bi glupo”, rekao je.

“Nakon jednog rata donesen je sporazum i on će vrijediti zauvijek ili do neke nove nevolje koju ne želimo. Ne može ga se mijenjati na akademskoj razini i sitnim potkradanjem Hrvata na razini Predsjedništva BiH i Doma naroda”, kaže. “Na perfidan način se otuđuje, to nije džeparenje, nego krađa iz očiju”, dodaje.

“To je ono ‘zato kaj mogu’. E tome će doći kraj”, rekao je Milanović.

“Profesor politologije (Jović op.a.) je eskort dama gospodina Pupovca”, rekao je još Milanović.

Foto: Tomislavcity.com

Izvor:
Index