MIJATOVIĆ ŽESTOKO PORUČIO: SABUR HAJVANI, VAŠE VRIJEME JE PROŠLO

Visits: 487 Today: 2

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Vojin Mijatović (SDP) u okviru kampanje ‘Pokret za državu’ uvijek podsjeća na ljubav prema Bosni i Hercegovini.

Svoj patriotizam izražava u bilo kojem gradu ili državi: Banjoj Luci, Doboju, Sarajevu, Prijedoru brojnim drugim gradovima ali i van države kao što je Austrija, Njemačka, SAD.

POLITIČKA META

ADVERTISEMENT

Ads by
Zbog aktivnog djelovanja tokom predizborne kampanje Mijatović je meta drugih političkih subjekata koji putem medija i društvenih mreža često za njega vežu druge kontroverzne ličnosti, kako bi se njegov kredibilitet doveo u pitanje.

Povodom takvih i sličnih napada žestoko je dobrusio onim koji ga etiketiraju, u objavi pod nazivom „Kandidat Bosanaca i Hercegovaca“ bez dlake na jeziku dao je direktne odgovore koje mnogi iz javnog života izbjegavaju dati.

Digli su se “silni” samo zbog činjenice jer im smeta Bosanac i Hercegovac. Prvo sam bio statistička greška, sad sam neko ko odlučuje izbore. Po njihovom ponedjeljkom sam Dodikov, utorkom američki, srijedom Bakirov, četvrtkom Komšićev, petkom radim za BIA-u, vikendom sam slobodan, kazao je Mijatović.
‘SABUR HAJVANI, VAŠE VRIJEME JE PROŠLO’

Nakon što je nabrojao sve „etikete“ koje je dobio u nekoiliko teza ponudio je i direktne odgovore.

Dok se vaši bolesni umovi dogovore ko sam i čiji sam: Sin sam Dobrivoja i Branislave, sin sam svoje domovine Bosne i Hercegovine. Nisam 90-ih bio blizak saradnik Radovana Karadžića kao neki, nisam bio blizak saradnik Milorada Dodika kao neki, nisam milioner sa vilom u Istri, Poljinama, Dedinju, Palama, Crnoj Gori kao neki, nisam ni u jednoj aferi kao svi koji laju. Znam da vam svima smeta što sam Bosanac i Hercegovac i što sam kandidat SDP BiH jedine i najveće multietničke i građanske partije, ali sabur hajvani, vaše vrijeme je prošlo, nova generacija dolazi, kojoj je stalo do države, a koja se neće obogatiti na račun države kao vi!
Na kraju je poručio: „I naravno zelena kravata, ona posebno iritira sve vas, da ste mi živi i zdravi“.

crna-hronika