Mbappe na dodjeli nagrada sakriva reklamu za pivo

Visits: 93 Today: 1

Otkako je počelo Svjetsko prvenstvo, Kylian Mbappe je odbijao da dođe na press konferencije. Zvijezda PSG-a ne želi da ga se pita o njegovoj budućnosti i time pomuti atmosferu unutar francuske reprezentacije, a Francuski nogometni savez je također odlučio preuzeti novčane kazne koje moraju platiti oni igrači koji odbiju govoriti nakon što ih proglase za igrača utakmice.

Budući da je dva puta osvajao nagradu za igrača utakmice, Mbappe je dva puta moroa da dođe na press konferenciju i da odgovara na novinarska pitanja, no sjajni napadač je oba puta rekao – ne.

S druge strane, njegovo odbijanje javnog govora ima izvansportski razlog. Prema L’Equipeu, Mbappe se ne želi povezati s Budweiserom, glavnim sponzorom Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Dobro poznato pivo zaduženo je za isporuku nagrada za MVP-a utakmice, a Mbappe je sakrio marku alkohola svaki put kada je pozirao s peharom ispred reklamnog panoa. Njegov stav je da ne želi da reklamira brendove brze hrane, sportskog klađenja ili alkoholnih pića.

Kylian Mbappe primjer je brojnoj francuskoj djeci, a promoviranje alkoholnog pića poput Budweisera, prema nogometaševoj filozofiji, znači narušavanje njegovog imidža. Već prije Svjetskog prvenstva, Mbappe je odbio sudjelovati u foto sesiji Francuskog saveza jer nije želio biti povezan s KFC-om, brendom brze hrane i jednim od sponzora FFF-a.

Napadač PSG-a nema namjeru održati niti jednu press konferenciju u nastavku Svjetskog prvenstva, svjestan da će svaka riječ, gesta ili čak fraza biti iscrpno protumačena. Cilj mu je, trenutno jedini, osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Mbappe je do sada postigao tri gola i jedan je od najboljih igrača u dosadašnjem dijelu turnira.

Francuska će u 16 sati početi meč osmine finala protiv Poljske, a Mbappe je naravno starter. On bi trebao da bude najveća opasnost po gol Poljaka, a Trikolori su svakako favoriti.

Francuzi su u grupi D završili kao lideri sa šest bodova. Slavili su nad Australijom (4:1) i Danskom (2:1), ali su u manje važnoj utakmici protiv Tunisa odmarali igrače, zbog čega su poraženi s 1:0.

Pobjednik ovog duela u četvrtfinalu ide na boljeg iz duela Engleska – Senegal koji je na programu večeras od 20 sati. Do sada smo saznali jedan par u četvrtfinalu, a to je Nizozemska – Argentina. Nizozemci su sinoć sa 3:1 pobijedili SAD, a Argentinci Australce sa 2:1.

haberhana