Mašallah! Jedna se sestra vratila vjeri – islamu

Visits: 1467 Today: 1

djelju, 14. avgusta ove godine, u džematu Miljanovci pred imamom ove džamije Muamer-ef. Kamerićem šehadet je izgovorila Sanela Hasanović, kćerka Milorada i Verice Jovanović.

– Rođena sam i odrasla u pravoslavnoj porodici. Imala sam osnove znanja o vjeri. Praktikovali smo slavljenje slave, Božića i Uskrsa. Moj prvi susret sa islamom je bio 2017. godine. U tom vremenu sam imala teža iskušenja u životu. Nisam vidjela izlaz iz nekih situacija u kojima sam se našla. Baš u takvoj situaciji, kad sam se našla u bezizlaznoj situaciji, nešto me je povuklo da instaliram prijevod Kur’ana na telefon. Počela sam da čitam i istražujem sve više o islamu. Osjećala sam da mi to smiruje dušu i da mi upotpunjava taj neki dio praznoće, dobila sam ono što mi je falio do tada, kazala name je Sanela Hasanović, koja se i prije prelaska na islam zvala – Sanela. Zadržala je to ime.

I ona je potvrdila da nikakvog pritiska nije imala.

– Moja želja je bila da pređem na islam jer smatram da je to najispravniji put za život na ovom svijetu. Muž mi je bio podrška u ostvarivanju moje želje. Hvala Allahu što me je poživio da dočekam i da se vratim u jedinu ispravnu vjeru. Smatram da ne treba prelaziti u islam zbog muža, ljubavi ili bilo kojeg drugog razloga osim iskreno i srcem, jer je sve ostalo pogrešno, ispričala je Sanela.

Sanelini roditelji nisu zadovoljni njenom odlukom da prihvati islam.
– Kada su moji roditelji saznali da sam počela istraživati o islamu odlučili su da prekinu svaki kontakt sa mnom. Nisu zadovoljni mojim brakom i prelaskom na islam. Dovim dragom Allahu da im omekša srce, da se pomire sa mojom odlukom i da im podari svako dobro, rekla nam je na kraju Sanela Hasanović.
ntv.ba