Mašallah! Dobio stan od svog poslodavca za 20 godina predanog rada

Stan je, zapravo, poklon za rad u privatnoj firmi

U vrijeme pandemije koronavirusa kada dio radnika u Srbiji ostaje bez posla i kada svi strepe da ih ne snađe ista sudbina, jedan radnik iz Leskovca je na dan svog rođendana dobio na poklon stan od poslodavaca.

Stan je, zapravo, poklon za 20 godina predanog rada u privatnoj firmi. Riječ je o preduzeću “Metla komerc” iz Leskovca, vlasnika dvojice braće, a sretnik je Ivan Jovanović iz sela Vinarce kod Leskovca, kome su ključevi uručeni 17. decembra, na dan kada je rođen prije 43 godine.

Nevjerica

“Vjerujte, ja još mislim da sanjam. Bio sam toliko zatečen i u takvom šoku da sam za trenutak zanijemio”, kaže za Jugmediu ovaj čovjek.

Svratili su, gledali, razgovarali s radnicima, dok je Ivan slušao. Ušli su u jedan stan čije je renoviranje upravo bilo završeno. “I onda me vlasnici pitaju da li mi se sviđa stan, kakav je i slično.

Ja gledam, vidim ima dnevna i spavaća soba, kuhinja i kupatilo, skockano, sve novo, lijep pogled, pa kažem da je – prelijepo”. Kako navodi ovaj portal, nakon toga mu je rečeno da je u pitanju njegov stan.

“Gledam ih, pa mislim da se šale sa mnom. Kako moj stan, zašto moj stan, pitam u nevjerici?”

Firma pripremala poklon

Kako se dalje navodi, tada mu je objašnjeno da je taj stan firma spemala da mu pokloni nešto ranije, 4. novembra, kada se navršilo 20 godina njegovog neprekidnog rada u “Metla komercu”, ali da su radovi malo kasnili, pa su odlučili da mu se ključevi uruče na dan rođendana.

“Mislim da bi objašnjenje za ovaj nevjerovatan čin bilo to što sam za ovih 20 godina, vjerovatno, ispunio njihova očekivanja.

Cijelog sebe dajem svom poslu, a ta firma postala je moj drugi dom”, objašnjava Leskovčanin. Ivan, inače, živi u Vinarcu sa suprugom i dvoje djece, sinom od 18 i kćerkom od 10 godina.

BHDijaspora