Lijek za svadje u braku

Visits: 751 Today: 1

Ponekad u braku ispadne svadja zbog nekog banalnog razloga, i onda riječ po riječ se to rasplamsa u žestoku raspravu. Ili ponekad neko od supružnika nešto pogriješi po nekom pitanju i tad se zapali iskra ljutnje u drugom supružniku, i malo po malo kod oba supružnika skoči pritisak i više se ne mogu obuzdati, te padne teških rijeci.

SAVJET: Kad osjetite da se val srdžbe širi vašim tijelom i kad nastupa svadja, zatražite utočiste kod Uzvišenog od prokletog šejtana, i odvoji te se jedno 20-30 minuta jedno od drugog, odite u različite sobe, i poslije tog vremena uvidjećete da nije možda bilo tako velika stvar zbog čega ste počeli svadju, možda je supružnik imao pravo, a najvažnije od svega toga uvidjećete da ste u stanju ljutnje bili na putu da kažete supružniku teške riječi, za koje ste u tom trenutku bili skroz uvjereni da je ispravno da ih kažete, a sada uvidjate da bi ste jako pogriješili da ste rekli tu uvredu.

Dogovorite se da uvijek kad uvidite da je svadja na putu i da je se neko počeo mnogo ljutiti, da tada napravite time uot, da se odvojite 20-tak minuta, i da poslije kad se smirite nastavite razgovor u miru.

N-UM Foto: ilustracija