KOJOVIĆ PORUČIO MILANOVIĆU: JEDINO ČIŠĆENJE BIH U KOJEM JE HRVATSKA POMAGALA BILO JE ETNIČKO

Visits: 187 Today: 2

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović poručio je predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću da je svaki pokušaj hrvatskog uljuđivanja BiH bio pokušaj njenog otuđenja, a da je jedino čišćenje koje je Hrvatska pomagala zapravo bilo ono etničko.

Kojović je kazao da se prema izjavama hrvatskog predsjednika Milanovića može zaključiti da na BiH gleda kao na koloniju na nižem stepenu civilizacijskog razvoja od Hrvatske, pri čemu je, prema njemu, Hrvatska tu faktor našeg “uljuđenja”.

“Međutim, svaki pokušaj hrvatskog ‘uljuđivanja’ Bosne bio je ustvari pokušaj njenog otuđivanja, a jedino čišćenje koje je Hrvatska pomagala bilo je ono etničko. Posljedice toga su ono od čega se trebamo očistiti. Nikakvi sapuni i parfemi tu nisu potrebni. U Njemačkoj se to čišćenje zvalo denacifikacija, a može i politički korektnije – kulturna dekontaminacija. Njom, također, treba biti obuhvaćen niz Milanovićevih postupaka prema BiH, uključujući i ovu posljednju izjavu”, poručio je Kojović.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je gostujući u Dnevniku HTV-a govorio i o BiH te tom prilikom, između ostalog, istakao da je naša država daleko od građanske te da je za to prvo potreban sapun, pa onda parfem aludirajući na to da je potrebna jedna vrsta čišćenja.

Na ovu Milanovićevu izjavu reagovali su i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović (SDA), te lider SDP-a Nermin Nikšić koji su oštro osudili riječi upućene prema BiH i njenom narodu prenosi Klix.