Klanjana dženaza Zulfi Salihoviću: Bio je veliki borac za narod Srebrenice

Visits: 404 Today: 1

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović

FOTO: S. SMAJLOVIĆ


Na mezarju Brakovci, u mjesnoj zajednici Sućeska kod Srebrenice, danas je u prisustvu brojne rodbine i prijatelja iz cijele BiH, klanjana dženaza i obavljen ukop Zulfe Salihovića, koji je u Tuzli u subotu uvečer preminuo od posljedica srčanog udara, u 56. godini života.

  • Mezarje u BrakovcuFOTO: S. SMAJLOVIĆ

Nakon podne namaza i Čaršijskoj džamiji i komemoracije u velikoj sali Kulturnog centra u Srebrenici, velika kolona krenula je prema Brakovcu.

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

  • Zulfo Salihović je bio dugogodišnji i aktuelni odbornik Skupštine općineFOTO: S. SMAJLOVIĆ

– Iza Zulfe su ostala djela. Bio je aktivan borac, prije svega za Srebrenicu, čovjek s identitetom, širokog i otvorenog srca za sve ljude – kazao je ef. Fazlović.

Zulfo Salihović, dugogodišnji i aktuelni odbornik Skupštine općine (SO) Srebrenica Bio je jedan od najprepoznatljivijih aktivista političkog života u Srebrenici.

Bio je predsjednik Općinske organizacije demobilisanih boraca Armije BiH. Predsjednik pododbora „Marš mira 2021“ Nezuk- Potočari. Nekoliko godina vodio je Udruženje za povratak „Drina“, koje se brinulo o onima koji su se vratili na svoja imanja.

  • kao i brojni Srebreničani, i rahmetli Zulfo je 1995. bježao kroz šume da bi spasio živu glavuFOTO: S. SMAJLOVIĆ

Nakon pada Srebrenice u julu 1995. godine Zulfo Salihović spas od smrti tražio je probijajući se kroz šumu više od 30 dana dok nije stigao na slobodnu teritoriju.

  • Ukopan u rodnom seluFOTO: S. SMAJLOVIĆ

Iza Zulfe je ostala majka Behara, supruga Beguša, sin Emir i kćerke Emina i Elmedina, brat Mujo, sestre Aza, Mahza i Hajrija piše avaz