“KAKVI TO MOGU BITI PROBLEMI DA BI ČOVJEK DIGAO RUKU NA DJECU, I ONDA SE PITAM OTKUD ZEMLJOTRESI”

Visits: 414 Today: 2

Prestravila nas je jučerašnja vijest da je u Zagrebu, zbog bračnih problema, čovjek digao ruku na svoje troje malodobne djece
Muhamed Velić, poznati sarajevski imam oglasio se na društvenim mrežama nakon nezapamćene tragedije koja je pogodila region.

Povodom tih događanja, Velić je, užasnut ogromnom tragedijom, podijelio Facebook status koji prenosimo u cjelosti:

Prestravila nas je jučerašnja vijest da je u Zagrebu, zbog bračnih problema, čovjek digao ruku na svoje troje malodobne djece, od svega nekoliko godina, usmrtivši ih tabletama, a onda je pokušao i sebi oduzeti život, ali nije uspio.
Zaista, kakvi to mogu biti bračni ili porodični problemi da bi čovjek digao ruku na bilo koga, a posebno na svoju malodobnu djecu?! To je van svake pameti i smisla! Užasnuti smo tim saznanjem. Sjetimo se isto tako i malog Smaje Ćesira i druge djece koja su stradala zbog ludosti, bezobrazluka, oholosti i ignorancije odraslih, roditelja i drugih članova porodice, ali i onih koji bi trebali da to sa strane vide i primjete i da reaguju. Ali to “ne vide” i ne reaguju. Zato u tišini i tom ignorisanju djeca pate i stradavaju. A Bog sve vidi.

Onda se pitamo: otkud zemljotresi u rana i hladna jutra?! E pa, evo, otkud! – komentira imam prenosi haberhana