Kako FIS “bestidno vara” svoje kupce! I hoće kupcima da zove policiju!

Visits: 5800 Today: 2

Širite dalje!
Kako FIS “bestidno vara” svoje kupce! I hoće kupcima da zove policiju!
I kako otvoreno kažu, da se moglo utrefiti i da me “prevare” na 10 artikala. Na dva artikla su me “preveslali” za 8,40 KM…
Inače, ne idem često u FIS, iz razloga što u Tuzli nema FIS-a. Sada imam i dodatan razlog: “varanje” građana Bosne i Hercegovine!

  • Naime, uzeo sam u FIS-u dva artikla. Set autića je koštao 12,50 KM, a trenerka 43 KM. No, na kasi je to sve naplaćeno 64 KM (uzeli smo i kesu od 10 feninga). Kad sam uzeo račun, vidio sam da je set autića naplaćen 16,90 KM, a trenerka 47 KM.
  • Otišao sam do radnika na spratu, da prvo provjerim što je trenerka 4 marke skuplja. Dobio sam izgovor: 23. novembra je poskupila 4 KM. Znači, tri dana nisu stavili novu cijenu!
  • Onda sam otišao dole do police gdje su setovi za auto. Kad tamo imam šta vidjeti: cijena 12,50 KM je bila još uvijek na polici, cijena 13,50 KM je bila na igrački, a cijena 16,90 KM je bila na računu.
  • Onda mi je prišao zaštitar i grubo me pitao šta radim, pošto sam uzeo to sve da slikam. Ja sam mu objasnio, da ću sve slikati i staviti na internet, kako bi građani znali sa kim imaju posla. Zatim mi je on zaprijetio da to ne smijem raditi. Ja sam branio svoja prava. Potom je on otišao, da mi zovne policiju! Ja sam mu kazao: “Slobodno, jedva čekam.”
  • Kad se zaštitar vratio nakon 5 minuta, sad već nije bio grub. Objasnio mi je da su tri cijene zbog “Crnog petka” (gore je bio izgovor 23. novembar, a dole 25. novembar). Ja sam poručio da je to sve uredu, da je to bilo na jednom artiklu, a ne na dva od dva kupljena. On je kazao, hladno, da se ovo moglo desiti na 10 artikala, da sam 10 kupio!
    P.S. Ponuđeno mi je da vratim artikle, ali kako djetetu objasniti da zbog nečijeg “lopovluka”, on ne može dobiti nagradu, jer je učio nove riječi, te kako da izvede nove riječi.
    U prilogu imate račune i cijene, pa sami vidite kako FIS “vara” građane Bosne i Hercegovine!

Jusuf Džafić